Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.12.2013, 17:55   #1 (permalink)
Sultan ŞAH

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Post 17 Metrelik Gezgin Wally Acaba Nerede

17 Metrelik Gezgin Wally Acaba Nerede


Yıllardır, okul çağındaki uyanık çocukları Aztek krallıklarından orta çağ savaş alanlarına kadar her yerde kendisini bulmaları için meydan okudu.
Ama artık Wally hayranlarına yeni bir hedef koydu, hayranlarının kendisini internet üzerinden bulmalarını istiyor.
Kanadalı sanatçı Melanie Coles, favori çocukluk oyununu, 17 metrelik, kırmızı-beyaz çizgilere sahip, gözlük ve yün bir şapka takan bir Wally'yi boyayarak 21. yüzyıla taşıdı ve sadece Google Earth uydularından görülebilecek şehir merkezinde bir çatıya yerleştirdi.
Artık bu Web 2.0 Wally'yi ilk fark eden olmak için internette telaşlı bir yarış başladı. Fakat yarışma çetin geçeceğe benziyor çünkü Wally avcılarının Wally'nin yerleştirildiği çatıyı bulmaları için ilk önce Google'ın görüntüleme ekipmanının bu resimleri almasını beklemek zorundalar
Google Earth resimlerinin 3 yıllık bile olabilmesine rağmen, şirket yetkilileri resimleri ne zaman güncellediklerini açıklamıyorlar.
Fakat Bayan Coles'un da ısrar ettiği gibi bu eğlencenin bir parçası.
''Oyunun amacı heyecanlanmak. Bu büyük bir değişim gibi. Radyo internete katılıyor. Televizyon internete katılıyor ve artık Waldo da günümüze uyan bir biçimde İnternette yerini aldı'' dedi Coles.
Güzel sanatlar öğrencisi Bayan Coles, whereonearthiswaldo.com'da projesinin kampanyasını yapıyor ve diğerlerini de dünyanın dört bir yanında Google Wally'leri yaratmaya ve yönetmeye çağırıyor.
''Bence, bu internetin ruhunda saklı. Her şey herkese açık ve ne kadar çok Waldo olursa o kadar iyi olur diye düşünüyorum'' diye devam etti.
Google Earth, iki sene önce kurulmasından bu yana büyüyen bir hayran kitlesine sahip oldu.
Geçen yıl, amatör internet detektifleri Google Earth'ün uydu görüntülerini kullanarak, Nevada'daki özel bir pistten havalandıktan sonra 3 Eylül 2007'de kaybolan Amerikalı maceracı Steve Fossett'in yerini bulmaya çalışıyorlar.
Bu haftanın başlarında Birleşmiş Milletler göçmen bürosu, Irak'tan Darfur'a göç edenleri takip etmeye yardımcı olmak ve bununla ilgili kamu bilinci oluşturmak için, internet devi ile ortak olduklarını açıkladı.

__________________


Sultan ŞAH isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla