Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08.12.2013, 16:01   #1 (permalink)
Jade

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kansere doğal koruma

Kansere doğal koruma


ABD’de kanser araştırmalarıyla tanınan Prof. Dr. Ömer Küçük, prostat kanseri olan 15 kişiye üç hafta, günde 30 miligram likopen vererek tümörlerini küçülttü.

Kötü beslenme alışkanlıkları ve çevresel etkenlerin kanseri tetiklediği gerçeğinden yola çıkan uzmanlar, kanserden korunmak için besinlerdeki bazı kimyasal maddeler üzerinde araştırmalarını yoğunlaştırdı. Uzmanların, soyadaki izoflovanın meme ve prostat, domatesteki likopenin akciğer ve prostat, brokoli ve balıktaki selenyumun da akciğer kanserinin önlenmesindeki etkileriyle ilgili araştırmaları sürüyor.

ABD Wayne State Üniversitesi Karmanos Kanser Merkezi’nde çalışmalarını sürdüren Prof. Ömer Küçük’ün de içinde yer aldığı bir ekip, bazı sebze ve meyvelerin, insanları kanserden koruduğu düşüncesinden yola çıkarak, domatesteki likopen, soyadaki izoflovan, brokoli ve balıkta bulunan selenyumun kanserden
korunmadaki etkisini araştırmaya başladı.

Prof. Dr. Küçük, antioksidan özelliği taşıyan bu kimyasalların serbest radikallerinin, kanser hücrelerine dönüşmesini
engellediğini ve bu düşünceyi doğrulayacak çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Domatesteki likopen prostat kanserini küçülttü

Prof. Dr. Küçük, hayvanlar üzerindeki denemelerin ardından prostat kanseri olan 30 hastayı 15’erli iki gruba ayırarak araştırma yaptı. Ameliyattan önceki üç hafta boyunca hastaların bir grubuna günde 30 miligram likopen, diğer gruba 200
miligram da izoflovanı tablet halinde verdi. Hastalardan likopen alanlarda prostat kanserinin küçüldüğü ve PSA düzeyinin düştüğü görüldü.

Küçük, domatesteki likopenin kanserden korunma ve tedavi edici etkisi üzerinde büyük umut veren araştırmayı, kanser riski çok yüksek 2-3 bin kişide deneyeceklerini vurguladı.

Balık ve brokolideki selenyum

Akciğer kanseriyle ilgili bir başka araştırmada ise hastalara brokoli gibi sebzeler ve balıkta bulunan selenyum veriliyor. Araştırmaya, hastalığa birinci evrede yakalanarak ameliyat olmuş hastaların katıldığını belirten Küçük, bu kişilerde hastalığın tekrarlama riskinin yüksek olduğunu söyledi. Bu riski azaltmak amacıyla başladıkları araştırmaya ABD’deki tüm hastanelerin katıldığını dile getiren Küçük, 1300 hastaya günde 200 mikrogram selenyumu tablet olarak verdiklerini kaydetti. Küçük, dört yıldır devam eden araştırmanın toplam 7 yıl süreceğini ve 700 hastayı daha buna dahil etmeyi planladıklarını dile getirdi.

İşlenmiş domates daha etkili

Soyadaki izoflovanın meme ve prostat, domatesteki likopenin akciğer ve prostat, brokoli ve balıktaki selenyumun da akciğer kanserinin önlenmesindeki etkileriyle ilgili araştırmaların sürdüğünü belirten Prof. Dr. Küçük, araştırmalar tamamlanıncaya kadar kanserden korunmak için herkese, bol miktarda
meyve sebze yemesini önerdi.

Araştırmalar olumlu sonuçlanırsa sebze ve meyvelerdeki kimyasalların kanserden korunmak için tablet olarak kullanılabileceğini söyleyen Küçük, soyanın kanserden korunmada etkisinin kanıtlandığına dikkati çekti. Küçük, günde 5
miligram likopenin kanserden korunmaya etkisi olduğunu, bunun da günde 1 kilogram domatesin tüketilmesi durumunda sağlanabileceğini kaydetti. Domatesin işlenmesi durumunda likopenin vücuda daha kolay girdiğini vurgulayan Küçük, bu nedenle ketçap ve salçanın da faydalı olduğunu sözlerine ekledi.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla