Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12.12.2013, 01:55   #2 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Faydalı WordPress Seo Eklentisi

1- Google XML Sitemaps

Evet, şahsen benim en önemli bulduğum seo eklentisi Google XML Sitemaps eklentisidir. Çünkü bir site için en önemli unsur site haritasıdır.

Google XML Sitemaps eklentisini kurarak, sitemizdeki içerik linklerinin ve her içerik güncellemesinde yeniliklerin anında Google, Bing, Yahoo, Ask arama motorlarına bildirimi (pingleme) otomatik olarak yapılır. Yani eklentiyi kurduğumuzda, her içerik güncellemesinde yeniden sitemap dosyası oluşturmak için çaba ve zaman harcamayız. Google XML Sitemaps eklentisi bunu bizim yerimize otomatikman yapar. Üstelik arama motorlarına kendisinin oluşturduğu sanal robots.txt dosyasını da bildirmektedir. Burada dikkat: kendimiz elimizle robots.txt dosyası oluşturmayalım. Bu eklenti zaten kendisi oluşturuyor.

Bu eklenti ile başarılı olmak için doğru ayarlamalar yapılması gerekir:

Anasayfamızın bildirim önceliği en yüksek olmalıdır, ve her zaman veya günde bir gibi bir pingleme periyodu tercih edilmelidir.

Normalde seçili olmayan bir kaç seçeneği de etkinleştirmek gerekir:

Site Haritası İçeriği ayarları şöyle olmalı:




Burada kırmızı ile işaretlenen seçenek normalde pasiftir ve o seçeneğin altında yer alan hiç bir içerik sitemaps dosyasına dahil edilmemektedir. O seçeneği işaretleyerek, altındaki tüm içerikleri de sitemaps dosyasına dahil eder ve sitemizin tüm içeriği kolayca indexlenir. Resimde de görüldüğü gibi, ben yazar sayfalarını indexlemek istemiyorum, çünkü WordPress siteler için yazar sayfaları önemli bir açıktır. Buradan bir index eksik alıyor olmak çok da önemli değil.

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla