Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12.12.2013, 02:00   #3 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Faydalı WordPress Seo Eklentisi

2- All in One Seo Pack Eklentisi

WordPress Seo denince en başta akla gelen eklenti All in one seo pack eklentisidir. Tüm sitelerin arama motorlarında doğru hedeflemelerle indexlenip, doğru hedef kitleye ulaşmasında en önemli unsurlar, siteye ve içerik yazılarına verilen başlık (title), açıklama (description) ve anahtar kelimeler (keywords) meta ayarları tanımlamalarının yapılmasıdır. All in one seo pack eklentisi ile WordPress sitelerin anasayfa ve diğer içerik sayfalarının, hatta kategori, etiket ve görsellerin bile meta ayarlarının yapılması son derece kolay ve işlevsel şekilde sağlanmaktadır. Bu sayede All in one seo pack eklentisini etkin şekilde kullanarak, sitemizin arama motoru optimizasyonunda, aramalarda öne geçmesini sağlarız.

Eklentinin tek işlevi sadece meta ayarlarının yapılması değil; bunun yanında, Google, Bing, Pinterest doğrulama kodlarını ekleyebilir, sitemizi bu platformlarda doğrulayabiliriz.

Google Plus profilimizi de ekleyerek, sitemiz için yazarlık (author etiketi) doğrulaması da eklemiş oluruz.

Yine Google Analytics hesabımızın kodunu da ekleyerek Analytics kaydımızın doğrulanmasını ve takibine yardımcı bildirimi yapmış oluruz.

Başlıkların Biçimlendirilmesi:




Burada kırmızı ile işaretlenen yerler varsayılan olarak böyle gelir. Normalde sitemizin başarılı olması için başlığını maksimum 70 karakter olacak şekilde sitemizi en güzel temsşil edecek ifadelerle oluştururuz. Burada gördüğümüz gibi, içerik başlıkları da sitemizin başlığına ek olarak yazılır. Biz bu ayarı kırmızı bölümleri kendimize göre düzenleyerek, başlıkların çok uzun olmasının önüne geçeriz. Çünkü arama motorları 70 karakterden fazlasını okumaz. Hatta bu sınırı her başlıkta zorlarsak, sitemize şüphe ile bakmaya başlar. Bu hatada ısrarcı olursak, sitemize spam muamelesi yapılır ve bu yüzden başarımız düşer.

Not :All in One Seo pack eklentisine alternatif bir kaç eklenti daha vardır. Bu eklentiden sonra en çok kullanılan eklenti de Yoast'dır. Asla All in One Seo Pack eklentisi ile Yoast veya benzeri alternatif eklentileri birarada aktif olarak kullanmayalım

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla