Hünkar beğendili kalamar dolması Malzemeler
2 adet kalamar
1 şişe soda
1 adet bostan patlıcan
150 gr. beyaz peynir
150 gr. karides
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Taze kekik
2 dal dereotu
Hazırlanışı
Kalamarların içini iyice temizleyip yıkayın ve bir gece boyunca sodanın içinde yumuşamaya bırakın. Temizlenmiş kalamarı ızgarada, yoksa teflon tavada önlü arkalı hafif ateşte pişirmeye başlayın, kalamar yarım saatte pişer. Bu arada bostan patlıcanı ateşe koyup közleyin. Közlenen patlıcanı soyup içine tereyağı, peynir ve haşlanmış karidesleri, ince kıyılmış dereotuyla karıştırın. Bu karışımı iki kalamara eşit olarak doldurun. Kalamarın üstüne tuz, karabiber, kekik gezdirip bir kaşık da zeytinyağı ilave edip servis yapabilirsiniz.