Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16.12.2013, 17:40   #2 (permalink)
Hayat
Bağımlı Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Köpekler Niçin Saldırır, Saldırı Anında Ne Yapılmalıdır

KÖPEK SALDIRISININ BELİRTİLERİ



Hiç bir canlı zorunlu olmadıkça (beslenme, yavrusunu veya yuvasını, alanını savunma, korkma, rahatsız edilme gibi) , kendisinden daha iri bir başka canlıya saldırmaz.

Sonucunu bilmedikleri (kaybetme risklerinin olduğu) bir çatışmaya girmek istemezler.

Bu nedenle, (tehlikeli olabilecek bir yabancı ile karşılaştıklarında) saldırı öncesi, bir taraftan kendilerini olduğundan daha iri ve kuvvetli göstermeye çalışırken, diğer taraftan rakibini süzerek olası bir çatışmanın sonucunu tahmine çalışırlar. Bir taraftan da, havlayarak rakibini (yabancı insan veya hayvan) korkutmaya çalışır. (Korkmuş rakibi yenmek daha kolaydır.)
Sahibi tarafından saldırgan yetiştirilmiş, daha önce dövülmemiş, açlık veya eziyet çekmemiş köpekler daha saldırmaya yatkındırlar. Bu tür köpeklerin kuyrukları yukarıda ve helezonik (sarmal) şekildedir.

Bu nedenle çoban veya bekçi köpeği alınırken kuyruğunun yukarıda olması, kuyruk sarmalının fazla ve sık olması son derece önemlidir. Yukarıda da söylediğim gibi kuyruk sarmalının çokluğu ve sıklığı (köpeklerde) cesaret göstergesidir.

Kırsal bölgelerimizde, sahibi tarafından köpeğinin kuyruk sarmalı yeterince sık görülmüyorsa (köpeğinin korkaklığı belli olmasın düşüncesiyle) köpeğin kuyruğu kesilir.

Köpek saldırısının belirtilerini maddeler halinde yazmaya çalışırsak:

1- Köpek yaklaşana karşı havlar veya hırlar.

2- Köpek yaklaşana karşı tamamen kayıtsız kalır, görmüyormuş, duymuyormuş gibi davranır ama gözler hareketli ve sinirlidir. (Bu durumda yaklaşılırsa saldırır, durulursa veya geri çekilinilirse saldırı olmaz) Bu davranışı gösteren köpek zorunlu olmadıkça saldırma taraftarı değildir

3- Önce, kuyruk sinirli sinirli sallanır, bakışlar sert ve öfkelidir, saldırının hemen öncesinde, dil içeri çekilir, ağız kapatılır, kuyruğun sallanması durur.

4- Köpek gözlerini, yaklaşanın gözlerine dikmiş ve sinirli bir şekilde her hareketini gözlüyorsa (köpek havlamayabilir) bu köpeğin saldıracağının belirtisidir.

5- Köpekler, saldırı kararını almışlarsa rakiplerinin gözlerine bakarlar ama her bakış saldırı amaçlı değildir.

İnsanların duyguları yüz mimiklerinden anlaşıldığı gibi, köpeğin bakışlarından da hangi duygu ile baktığı (saldırı tehdidi veya sevgi, ilgi ve oyun isteği gibi) anlaşılabilir.
Köpek sinirli ve öfkeli bir bakışla bakıyorsa saldırma kararı almıştır. (Yalnız bu bakış konusunda Sibirya Kurdunun (Husky) bakışları aldatıcı olabilir. Çünkü Huskylerin bakışları her zaman sert ve ürkütücüdür. Sevgi anlarında bile bakışları serttir.)



Hayat isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla