Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20.12.2013, 14:39   #1 (permalink)
Lunapolis
Aşk tedbir ile zevk vermez, aşk diyarına tedbir giremez.

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Engerek Yılanı Özellikleri

Engerek Yılanı Özellikleri

Engerek yılanı ve engerekgillerin özellikleri nelerdir? Nerede yaşarlar, nasıl beslenirler, davranış biçimleri, fiziki yapıları hakkında bilgi.



Engerek; (Lat. Vipera) Omurgalı hayvanlardan Sürüngenler sınıfının Engerekgiller familyasından bir yılandır. Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarında yaşayan 10 kadar türü vardır. Zehirli yılanların en kuzeyde yaşayan grubu olan engerekler, doğurgan hayvanlardır. Suda yaşayan birkaç türü olmakla birlikte çoklukla çalılık, çakıllı ve bol güneş alan topraklarda yaşarlar. Topraktaki köstebek ve fare deliklerine yerleşir, kışı buralarda geçirirler. Kafaları geniş, yassı, üçgen biçiminde boyundan ayrı görünümde, şakakları şişkindir. Üst çenedeki dişlere bağlı keseciklerde zehir bulunur. Boyları 50 cm ile 2 m arasında değişir.

Engerekgiller, (Lat.Viperidae) Omurgalı hayvanlardan Sürüngenler sınıfının Pullusürüngenler takımının Olukluzehirdişliler bölümünden bir familyadır. Yüz kadar yılan türü içeren bu familyanın üyeleri doğurgandır. Başlarının üçgen biçiminde olmasıyla tanınırlar. Kuyrukları kısadır. Kullanılmadığı zaman geriye doğru kıvrılabilen zehir dişleri çok uzun olup içleri boştur. En ilginç özellikleri avlarını avlayış biçimleridir. Oldukları yerde kalarak avlarının kendilerine gelmesini bekleyen bu yılanlar zehirledikleri hayvanların izinden giderek ölüsünü bulurlar. Bu izleme sırasında damaklarındaki tat ve koku alma organlarından yararlanırlar.

Başlıca türleri: Adi engerek, Avrupa engereği, Afrika engereği, boynuzlu mısır engereği, kanca dişli engerek.

Lunapolis isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla