Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05.01.2014, 14:55   #1 (permalink)
Jade

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
kalp Peynirli Katmer Tatlısı

Peynirli Katmer Tatlısı




MALZEMELER

• 2 yumurta
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 500 gr tuzsuz peynir
• 1 su bardağı süt
• 5 su bardağı un
• Nişasta
• 300 gr tereyağı
• 1 tatlı kaşığı karbonat
Şerbeti:
• 5 su bardağı şeker
• 3.5 su bardağı su

Peynirli Katmer
Peynirli Katmer tarifi
1- Yumurta, yağ, süt, karbonat karıştırılır. Un ilave edilip yoğrulur. Hamurun kulak memesi yumuşaklığında olması gerekir.
2- Hamuru ortadan ikiye bölün. Her parçayı 12 parçaya bölüp yuvarlayın. Nişasta ile tepsi büyüklüğünde açın.
3- 12 yufkayı sırayla tepsiye koyun. Arasına rendelenmiş peynir serpip bir 12 yufka daha yerleştirin.
4- Dilimlere kesin. Kızgm tereyağını üzerinde gezdirin. Fırına verin.
5- Katmer soğuyunca sıcak şerbet döküp sıcak olarak servis yapın.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla