Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06.01.2014, 17:49   #1 (permalink)
Jade

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
kalp Biberiye yağı saç derisindeki yağlanmayı önlüyor

Biberiye yağı saç derisindeki yağlanmayı önlüyor



Bazı bitki uzmanları güzel kokusuyla rahatlatıcı etkisi bulunan biberiye yağını aynı zamanda saç derisinde oluşan aşırı yağlanmayı azaltmak, kepek oluşumunu engellemek ve daha parlak saçlar için tavsiye ediyor. Akdeniz bölgesine özgü bir bitki olan biberiyeden elde edilen yağla saç derisine masaj yapıldığında saç köklerini besliyor ve güçlendiriyor.

Biberiye yağı ya da herhangi bir doğal ürünü saç dökülmesine karşı kullanmaya başlamadan önce, özellikle dökülme zamanla artış gösteriyorsa mutlaka doktorunuza danışın. Saç dökülmesi genellikle kalıtsal nedenlerle meydana gelmekle birlikte başka bir sağlık sorununun belirtisi olarak da ortaya çıkabilir.

Biberiye yağını saçlarda kullanmak için en kolay yöntem şampuanınıza ve saç kreminize 4-5 damla eklemek. Saç derisini canlandırmak için 3 damla biberiye yağını, 5 damla lavanta yağı ve bir çorba kaşığı zeytinyağıyla karıştırarak saç derisine masaj yapabilirsiniz.

Diğer bir kullanım tarifi ise şu şekilde; 100 gram elma sirkesine 20 damla havuç yağı ve 10 damla biberiye yağı ekleyip karıştırdıktan sonra cam bir şişeye alın. Karışımı buzdolabına koyun ve her gece yatmadan önce 1 yemek kaşığı alarak saç derinize masaj yapın.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla