Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24.01.2014, 19:50   #1 (permalink)
Perii
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Acem borusu bitkisi hakkında - (Campsis Radicans)

Acem borusu bitkisi hakkında - (Campsis Radicans)


Vatanı Kuzey Amerika olup ülkemizde hemen her yerde yetiştirilir. Dayanıklı bir bitkidir. Kuvvetli donlardan zarar görse de ilkbaharda yeniden sürgün vererek hayta döner. Odunsu bir gövdeye sahiptir. Kırmızı-portakal renkli çiçekleri trompete benzer. Bu çiçekler temmuz ayı ortasından açmaya başlar eylül ayı sonuna kadar açmaya devam eder.
Tohum ve çelikle üretimi yapılır. Tohumlar erken ilkbaharda ekilir. Üretimini nisan ayından yan sürgünlerden alınan çeliklerle yapılabilir. Peyzajda kullanımı bakımından özellikle geniş alanlarda, duvar, çit ve parmaklıkların sardırılmasında sıkça kullanılır. Çıplak ağaç gövdelerine hareket kazandırmak için acemborusundan faydalanabilirsiniz. Arıların ve arıkuşların dikkatini çeken bir bitkidir.
Toprak istekleri bakımından pek de seçici değildir. Normal, taze, bahçe-toprağında iyi gelişir. İyi drenajlı, organik maddece zengin, hafif ve nötr topraklardan hoşlanır. Sağlıklı gelişim gösterebilmesi için güneş alan bölgelerde yaşamak ister. Eğer toprak zayıfsa gübreleme yapmayı unutmayın.
Toprağı kurudukça sulama yapın. Yukarıda değinildiği gibi soğuğa dayanıklıdır ancak su baskınlarına dayanıklı değildir. Bitkiyi kendi haline bırakırsanız kontrolden çıkabilir ve gereksiz bir şekilde rastgele uzayabilir. Böyle bir durumda budamayı ihmal etmeyin. Çünkü budama bitkinin gençleşmesini sağlar. Sık budama onun yararınadır. Ancak budama dal miktarını azaltmak için değil dal uçlarını almak için yapılmalıdır. Budama bitki erken ilkbaharda uyanmadan önce birkaç göz alınarak yapılmalıdır.


Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla