Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28.01.2014, 19:58   #1 (permalink)
Jade

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
kalp Prenses Çorba Tarifi

Prenses Çorba Tarifi



MALZEME
• 1 yemek kaşığı margarin
• 1 adet rendelenmiş havuç (büyük boy)
• 1 adet piliç göğsü (kibrit kesimi)
• 12 adet kıyılmış mantar (orta boy)
• 1 kahve fincanı rende kaşar
• 2 yemek kaşığı un
• 1 su bardağı süt
• 4 su bardağı kaynar su
• 1 adet et tatlandıncı
• 1 tatlı kaşığı tuz

PRENSES ÇORBASI

PRENSES ÇORBASI tarifi

Bir tencerede kızdırdığımız yağa rendelenmiş havucu, kıyılmış pili*ci ve mantarı üçer dakika arayla ekleyip soteleyelim. Kaynar suyu, tuzu ve tatlandırıcıyı ilave edip on dakika pişirelim. Süt ile unu bir kaba koyup çırpalım/ süzdükten sonra kaynayan çorbadan bir kepçe su alıp sütle unun içine koyalım. Tel çırpıyla karıştırıp kay*nayan çorbanın içine dökerek hızlıca karıştıralım ve kaynamaya bırakalım. Üç dakika kaynattıktan sonra köpüğünü alıp ocaktan kaldıralım.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla