Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14.02.2014, 12:27   #1 (permalink)
Jade

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
angel Işıl ışıl saçlar için püf noktaları

Işıl ışıl saçlar için püf noktaları




Göz kamaştıran uzun saçların sahibi olmak zor sanılsa da; doğru bakım ile ışıl ışıl bir görüntü elde etmek mümkün. Kuaförler, “Sağlıklı saçlar için şampuan ve kremlerin kalitesi çok önemli” diyor.. Dönem dönem kısa saç moda olsa da; omuzlardan aşağı şelale gibi akan uzun saçların saltanatı kolay kolay sarsılmaz. Saçlar uzadıkça bakım ihtiyacı artsa da pek çok kadın kendisine ‘ayrı bir hava katan’ uzun saçlarından vazgeçmez. Yıkaması ve kurutması bile zaman zaman “Kesip kurtulacağım” dedirten uzun saçların bakımı aslında sanıldığı kadar zor değil.
DOĞRU MALZEME ŞART
Saç tasarımcıları, uzun saç bakımında en önemli iki unsurun şampuan ve maske olduğunu belirterek, şunları öneriyor:
* Saçları ince telli olanlar hafif şampuanları seçmeli. Kalın telli saçların bakımı içinse yumuşatıcı içeren malzemeler kullanılmalı. Saçın rahat taranmasını sağlayan maskeler için de aynı mantıkla hareket edilmelidir.
RENK DEĞİŞTİRMEYİN
* İnce telli uzun saçlar için maskeyi sadece saç uçlarına uygulamak gerekir. Kalın telli saçlar söz konusu olduğunda ise maske tüm baş üzerinde uygulanmalıdır.
* Uzun saçlara kişisellik ve hareketlilik kazandırmak için renk kullanımı kaçınılmaz. Ancak uzmanlar ani renk değişimlerini önermiyor; saçın sağlığı için gölge ve röfle gibi ton üzerine tonlama yapmayı tavsiye ediyor.
Jöle ve spreyi fazla abartmayın
* İs, kirlilik ve toz saçların düşmanıdır. Ayrıca zarar görüp döküldükten sonra, saç derisi açıkta kalır ve üstteki zararlı parçacıklar kolayca içine işler. Eğer saçlarda boya varsa saç derisinin sağlığına daha fazla özen gösterilmelidir.
* Şekil vermek için yanlış ürünler kullanmayın. Birçok jöle, plastik bazlıdır ve saç üzerinde kalıntı bırakır. Kaliteli jöle seçimi bu nedenle çok önem taşır. Sprey ve jölelerin büyük kısmı saçları kurutan miktarda alkol içerirler.
Her yüze farklı kakül
* Düz kakül, sadece yüzü mükemmel ve belirgin kadınlara yakışır. Genellikle oval şekilli yüze sahip olanlar dolgun kakül kullanabilir.
* Burnu biraz büyük olan yüzlerde ise kakülün kaş hizasında olması daha uygundur ve çok net olmamalıdır. Eğer yüz köşeli ise bu tip kakülü kullanmamak daha iyi olur.
* Çok simetrik bir yüz için yandan kakül yakışır. Eğer yüz üçgen, elmacık kemikleri çıkık ve alın da darsa; kısa kakül alnı geniş göstermek için çok uygundur. KADINCA.NET
* Eğer yüz şekli üçgen ama alın geniş ve elmacık kemikleri belirgin değil ise, kısa bir kakül ve yüzün iki yanına doğru düşen saç tutamları idealdir.
Şampuanı iyi durulayın
* Saçlarınızı lastik ile çoksıkı bağlamayın çünkü; bu uygulama saç derisinin zarar görmesi ve zaman içinde saçların kırılmasına neden olur.
* Her yıkamada fazla miktarda şampuan kullanmayın. Şampuanı su ile karıştırıp sonra da çok iyi durulamalısınız.
* Acele etmek uzun saçların düşmanıdır. Fön makinesini asla saçlarınıza çok fazla yaklaştırmayın ve makul bir ısıda çalıştırın.
* Tarak ve fırçaları sık sıkyıkayın. Üzerinde kalan biri-kintiler (kepek, ölü hücreler)saçları matlaştırır ve kirletir.
* Kuaförle olan randevunuzu asla geciktirmeyin. Kalın telli saçı olan kadınlar her iki ayda bir, ince tellilerise en fazla altı haftada bir düzenli kuaföre gitmelidir.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla