Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23.02.2014, 02:16   #1 (permalink)
Jineps

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Biz sizi ararız, belki

Biz sizi ararız, belki…

Biten bir ilişkiden en az hasarla kurtulmak için söylenen söz: “Sen elinden geleni yaptın. Sorun sende değil bende. Ama arkadaş kalabiliriz”işverenlerin de adaylara verdiği en popüler cevap: “İlginiz ve bize ayırdığınız zaman için çok teşekkür ederiz. Sizin niteliklerinize uygun bir açığımız bulunmamaktadır ama gelecekte fırsatlar doğabilir…” Sevgili ile işveren aynı cevabı verirken kaygıları da aynı aslında: “Bu aşamada daha detaylı bir geribildirim vermeyi tercih etmiyorum çünkü kaldırabileceğini ve sinirlenmeden ya da tartışmadan kabul edeceğini zannetmiyorum. Bu iş olmayacak boşuna gerginlik yaratmayalım. Yolun açık olsun!”
Aslında hem aday hem de işveren temsilcisi deneyimim ile işverenin her zaman net bir cevap verme zorunluluğunun olmadığını düşünüyorum. Karşısındaki aday aranan nitelikleri taşımıyorsa cevap daha kolay: “İngilizce eğitim veren lise veya üniversite mezunlarını tercih ediyoruz” gibi.

Ama diğer taraftan tam tanımlanamayan veya başkasının daha uygun göründüğü durumlar olabilir. Aday kültüre uygun olmayabilir. Kolaysa bir adaya: “Görüşmede verdiğiniz izlenim pek beklentilerimize uygun değildi” deyin… Sizce kaç kişi olgunlukla detayları sorup sonunda bu geribildirim için teşekkür eder? Yoksa adayların çoğu zaten firmaların hemen hepsinden herhangi bir geribildirim almadıkları için bu “açıkça” cevap verme gafletinde bulunmuş bu firmanın üstüne mi gider?

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.









Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız.

.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla