Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23.02.2014, 11:57   #1 (permalink)
Jineps

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cennet Mektupları - Çok İnce Seviyelerde, En Derinlerde İşitilen O Müzik

Cennet Mektupları - Çok İnce Seviyelerde, En Derinlerde İşitilen O Müzik

Tanrı dedi ki:

Dinlenmek iyi bir şeydir. Bundan dolayı sıkıntı duymanız gerekmez. Biraz ara vermek işi gücü bırakıp erken yatmak ve hatta bütün bir hafta sonunu uyuyarak geçirmek ihtiyacında olduğunuz için mahcubiyet hissetmeniz gerekmez. Uyku bir amaç için mevcuttur.

Aralıksız olarak dinlenmeye ihtiyacınız olmadığı gibi sürekli olarak faaliyet halinde olmaya da ihtiyacınız yoktur.

Faaliyet de istirahat de dünya hayatının birer unsursudur. Bu ikisini de verecek kadar sevin kendinizi. İkisi de önemlidir. Biri diğerinden daha iyi değildir. İkisi de faydalıdır.

Bedeni olan bir varlıksınız. Zihniniz bedeninizin bir parçasıdır canlarım. Bedeninizin de zihninizin de istirahate ihtiyacı vardır. Ruhunuz her zaman için dinlenmiş bir haldedir. Daimi bir ruh enerjisidir o. Sizin ölümsüz yanınızdır. Bir yakıta ihtiyaç duymadığı gibi sizin yakıtınızdır o.

Ruhunuz her zaman uyanıktır. Ruhlar uyumazlar. Bedenler ise uyur. Zihinler uyur.

Zihnin ve bedenin döngüleri vardır. Ruh ise ömrü daim olan ve sadece serpilip çiçekler açmayı bilen bir bitkidir. Ruhunuz dahilinde güvencedesinizdir. Tabiri caizse o sizin koruyucu meleğinizdir. Sizin muhafızınızdır. Cennetin anımsatıcısıdır. Ruhunuz sizsiniz canlarım.


Ruhunuz kabuğuna çekilmez sizi bırakıp gitmez; bilakis sizi yükseklere taşır ileriye götürür. Size Cennet’i işaret eder o. Siz de onu izlersiniz. Ruhunuzun yönlendirmelerini göz ardı edebileceğiniz doğrudur ama bunu ebediyen yapamazsınız.

Ruhunuz ebedidir. Derinliklerinizi göz ardı etmek değil.

Ruhunuz istikrarlı ve değişmez bir yapıdadır ama talepkar değildir. Daha çok benim gibidir o. Her daim mevcuttur her daim sizi kollayıp gözetmektedir; kendi dahilinde bir bütünlük ve tamlık içindedir. Ruhunuzu kontrol etmezsiniz. Tıpkı benim gibi onun da kontrole ihtiyacı yoktur. Benim gibi ruhunuza da ilave edilecek bir şey mevcut değildir. İlahi hayatın koşulları dahilinde eklemek de çıkarmak da yoktur.

Ruhunuz asla sizi yanlış yöne sevk etmez. Asla sizi hatalı yönlendirmez. Sizi ileri taşır yükseklere çıkarır o. Sizi benimle ve arzu ettiğiniz diğer her şeyle bağlantıda tutar.

Hiçbir çocuğumu ruhtan yoksun olarak yaratmadım ben. Sizin için mutlak bir garanti teşkil eder o. Ebediyen güvence altındadır ve dokunulmazdır. Şimdi ruhunuzla konuşuyorum ben. Ruhunuz benimle buluşuyor. Hayatınızda her ne olup bitiyorsa ruhunuz benimle temas halindedir. Birlikte müzik yaparız biz. İkimiz bir orkestrayız. Peki hangi enstrümanı çalarız?

Bu enstrümana hayat diyebilirsiniz. Cennet diyebilirsiniz. Yeryüzünde işitmeye muktedir olmadığınız bir müzik yaparız biz; lakin mesele tıpkı sizinki gibi yüce ruhlarla ve yine onlar için yüce bir müzik yaptığımızdır.

Sessizce şarkı söyleriz. Son derece belli belirsiz ve ince seviyelerde işitilebilir o. İşitin bizi. Daha önce hiç işitmediğiniz şekilde işitin bu koroyu. Olağanüstü bir güzelliktedir o. Siz de şimdi benimle birlikte mırıldanıp dinliyorsunuz ve yaptığımız müzik denli güzelsiniz. Bu korodan kaçmak olmaz. Zaten böyle bir şey söz konusu da değildir.

Bir olduğumuzu hatırladığınızda bir orkestra şefi bile kalmaz ortada. Çelloyu aynı “Bir” çalar. Piyanoyu aynı “Bir” çalar. Aynı “Bir” sallar batonu. Sayılamayacak çokluktaki gitarların yaptığı müziği dinlemek için yine o “Bir” oturur dinleyici sıralarında ve mest olur. Tüm partisyonlar ilan edilen dile getirilen ve her tarafa yayılan sevgidir sadece. Kalp dalgaları müzik yaparlar ruhun müziğini yapar onlar. Sevginin bu müziği asla dur durak bilmez her zaman devam eder; sevginin müziğine duyulan sevgi için çalar o. Bizim müziğimiz tüm kainatta yankılanıyor şimdi. Asla durmuyor. Henüz işitemediğiniz bir kreşendo var lakin o her zamanki kreşendo. Her yerde. Şşşşş onu işitiyor musunuz şimdi?

Çeviren: Engin Zeyno Vural

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.









Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız.

.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla