Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23.02.2014, 18:03   #1 (permalink)
Jineps

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cennet Mektupları - Bir Bulutun Üzerinde Sörf Yapmak

Cennet Mektupları - Bir Bulutun Üzerinde Sörf Yapmak

Tanrı dedi ki:

Herkes masumdur. Hayatın nasıl yaşanması gerektiği konusunda ne biliyorsunuz ki? Hayat ilk kez yaşanıyor gibidir. Dilini bilmediğiniz her şeyin size yeni ve değişik geldiği bir diyarı ziyaret ediyorsunuz şimdi. Yaşadığınız yere göç etmiş bulunuyorsunuz içinde bulunduğunuz şaşkınlık ise bariz. Yaşamanın belirli kurallarının olduğunu görüyorsunuz ancak bu kurallar karmaşık ve müphem geliyor size. Gözlerinin önünde habire değişip dururkenbazılarına uyulup bazılarına uyulmazken görünürde bir anlamı yada mantığı olmadığı için anlaşılmaz bir takım şeylere tabi haldeyken bu sözde kuralları kim anlayabilir ki?


Yeryüzünde hiç kimse yaşam hakkında gerçekten deneyim ve bilgi sahibi değildir. Bazı cin fikirliler bu konuda ahkam kesebilirler ancak gerçekte koca bir filin sadece kuyruğundan tutuyordur onlar; bunu da son derece gevşek bir şekilde yapıyorlardır. Dünyanın gözündeki en sofistike insan bile aslında görünürde öyledir sadece.

Öyleyse kendinizi masumiyete yükseltin. Olmadığı gibi davranan biri haline gelmeyin. Dünya sizin tekelinizde değildir.

Kurnazlıklar yapar hileye başvurursunuz. Dans edersiniz lakin gözleriniz kapalıdır aslında.

Büyük bir şehirde yaşıyor ve tüm otobüs hatlarını güzergahlarını numaralarını biliyor olabilirsiniz. Hangi saatte nereye gittiklerini biliyor olabilirsiniz. Lakin bu güzergahlar değişir bu planlar değişir yeni otobüsler eklenir bazı hatlar iptal edilir yada değiştirilir; beklediğiniz otobüs gelebilir de gelmeyebilir de.

Dünya hayatının neye dair olduğunuz bilmezsiniz onun hakkındaki her şeyi bilmezsiniz. Hiç kimse bunları tam olarak anlamaz kafasında netleştirmez. Bu konuda uzmanlar yoktur. Herkesin hayatı araştırıp incelemesi için kendisinindir ve bir sonraki anın ne getireceğini hiç kimse bilmez. Hazırlanmak için –hayali- zamanınız yoktur yada ortada yaptığınız hazırlıkları kullanacağınız bir fırsat görünmezken hazırlanıyorsunuzdur.

Beş dakika sonra havanın nasıl olacağını her zaman bilemezsiniz. Hava tahminleri her zaman doğru çıkmaz. Ve orada olmak istemediğiniz bir yerdebelirsizliklerin içinde de olabilirsiniz Üzerinde yürüdüğünüz zeminin uzayda döndüğü bile söylenebilir size; siz ise ayaklarınızın üzerinde dimdik durduğunuzu hissedebilirsiniz halbuki gerçekte tepe taklak duruyorsunuzdur belki de. Şununla yüzleşin canlarım pek bir şey bilmiyorsunuz.

İçinde ne kadar uzun kalırsanız kalın en üst kata asla ulaşamayacak gibi görünen ve dışarı çıkamadığınız bir asansörle yukarıya gidiyorsunuzdur sanki. Böyle bile olsa görünmeyen bir el bir gün sizi oradan dışarı çıkaracak ve siz de kendinizi bir başka yerde bulacaksınız. Belki de bir bulutun üzeri olacak bu yer ve bu bulut şimdi içine dalmış olduğunuzdan çok farklı bir kainat boyunca sörf yapıyor olacak.

Böyle bile olsa içinde yaşadığınız dünyanın dahilinde bambaşka bir diyar var; bu diyar son derece sade ve gerçek. Siz ise onun çok ama çok uzaktagitmeyi göze alamayacak denli uzakta olduğu düşünüyorsunuz. Lakin bu diyar tam avucunuzun içinde. Ona şimdi ulaşabilirsiniz. Kararsızlığınızdan vazgeçebilir ve tahayyül etmenin bile sizin için çok zor olduğu o kalıcılıkla bir bütünlük kurabilirsiniz.

İçinde oyalandığınız o dünya bir rüyadır canlarım. Göremediğiniz diyar ise realitedir. Zaten hakiki realitenin dahilinde yaşıyorsunuz. Bu zaten sizindir. Sizin için zorluk teşkil eden şey ise bu diyarın zaman ve mekan mevhumlarının haricinde yer almasıdır; oysa gerçekte mevcut olmayan bu korkuluklara tutunmaya o denli alışmışsınızdır ki… Bu korkulukların ötesinde öncesizlik-sonrasızlık ve tam bir sonsuzluk mevcuttur; bu nokta ise sizin bulunduğunuz yerdir. Burası gerçekte var olduğunuz yerdir gerçekte dans ettiğiniz ve şarkı söylediğiniz bilinmesi gereken her şeyi bildiğiniz bir’i tanıdığınız en çok da kendinizi bildiğiniz yerdir. Burada her şeyi bilirsiniz. Burada “aslınız”sınızdır.

Çeviren: Engin Zeyno Vural

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.









Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız.

.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla