Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25.02.2014, 01:30   #1 (permalink)
Asi Ruh
Özel Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Rüyada Çan Görmek



Rüyada Çan Görmek

ÇAN: Kişinin rüyada çan görmesi, hayırsız biri ile dost olmaya delâlet eder. Rüyada çan görmek, şöhret ile de tâbir olunur.

Bir kimsenin rüyada Hıristiyanların ibadet vakitlerini bildirmek için çaldıkları çanı görmesi, simsara, evlat sahibi zevceye veya müezzine delâlet eder.

Bir kimsenin rüyada çan çaldığını görmesi, halk arasında batıl ve kötü bir haber ifşa etmekle tâbir olunur. Bazı kere de çan görmek, şöhret ve rezilliğe işarettir.

Yine rüyada çan görmek, hayırsız bir kimse ile arkadaş olmaya delâlet sayılır. Denilmiştir ki: Rüyada görülen çan, münafık bir adamdır. Rüyada Hıristiyanlara mahsus kilisede çan çaldığını görmek alış verişte yemin etmeye işarettir.

Rüyada görülen çan, hükümdar tarafından her şeyi ilân eden kimseye de delâlet eder. Hayvanların boynunda görülen zil ve küçük çanlar, hayır sahibi bir adama delâlet eder. Çanın sesini duymak ise, bir taraftan diğer tarafa gitmeye delâlet eder.

Yine rüyada görülen çanlar, namaza çağıranlara, yahut düşmanlarla karşılaşmak için hazırlanmaya işarettir. Bazı kere de çanlar, hükmü kaldırılmış kitaplara veya geçmiş kavimlere ve onların âdetlerine alâmettir. Hasılı çan, hıristiyanlara mahsus bir nesne olduğundan üzerinde pek fazla durmağa gelmez.

Asi Ruh isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla