Konu
:
Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları
Tekil Mesaj gösterimi
27.02.2014, 22:48
#
13
(
permalink
)
Jade
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Cevap: Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları
avukma - çingene salatası
Malzemeler:
150 gr. çökelek veya lor
1 adet kuru soğan
2 adet domates (kabukları soyulmuş, küp şeklinde doğranmış)
2 adet sivri biber (çekirdekleri çıkarılmış, ince doğranmış)
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı kıyılmış taze nane
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz (çökeleğin tuzuna bakarak kontrollü atınız)
Pul biber
Soğanın kabuğunu soyup ince doğrayınız ve tuzla ovunuz.
Domatesleri, biberleri, maydanoz ve naneyi ekleyip karıştırınız.
Çökeleği ve pul biberi de ekleyip karıştırdıktan sonra üzerine sızma zeytinyağı dökerek servis ediniz.
Afiyet Olsun.
Follow @Forumaski
__________________
Jade
Açık Profil bilgileri
Jade nickli üyeye özel mesaj gönderin
Jade - Daha fazla Mesajını bul