Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27.02.2014, 22:48   #13 (permalink)
Jade

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türkiye'nin en ünlü mezeleri ve Yapılışları

avukma - çingene salatası



Malzemeler:

150 gr. çökelek veya lor
1 adet kuru soğan
2 adet domates (kabukları soyulmuş, küp şeklinde doğranmış)
2 adet sivri biber (çekirdekleri çıkarılmış, ince doğranmış)
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı kıyılmış taze nane
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz (çökeleğin tuzuna bakarak kontrollü atınız)
Pul biber

Soğanın kabuğunu soyup ince doğrayınız ve tuzla ovunuz.
Domatesleri, biberleri, maydanoz ve naneyi ekleyip karıştırınız.
Çökeleği ve pul biberi de ekleyip karıştırdıktan sonra üzerine sızma zeytinyağı dökerek servis ediniz.
Afiyet Olsun.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla