Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.03.2014, 01:56   #1 (permalink)
Jineps

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Oyuncakların çocuk gelişimindeki önemi ve dikkat edilmesi gerekenler

Oyuncakların çocuk gelişimindeki önemi ve dikkat edilmesi gerekenler

Hemen hemen her erkek çocuğun rüyasında kırmızı bir araba her kız çocuğunun da düşlerinde kocaman bir bebek yok mudur? Memorial Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü'nden Uz. Dr. Abdurrahman Yıldırım'Oyuncakların çocuk gelişimindeki önemi ve dikkat edilmesi gerekenler' hakkında bilgi verdi.



Oyuncak çocukta merak uyandırmalı kasları çalıştırmalı girişimciliği ve hayal gücünü arttırmalı. Daha da önemlisi çocuğu problem çözmeye yönlendirmelidir. Bu nedenle çocuk için en iyi oyuncak tekrar tekrar oynamak istediği ve her defasında daha fazla haz aldığı oyuncaktır. Evde bulunan kaplar makaralar hamurların tümü çocuğa istediği gibi şekillendireceği bir oyun ortamı sağlar. Oyun çocuğa yaşam deneyimi sağlayarak kendini farklı durumlara uyarlamasına da yardımcı olur.


Her Yeni Bilgi Yeni Bir Oyuncaktır

Oyuncakların çocukların yaş grubuna göre seçilmesi gerekmektedir. Yaş grubu çocuğun ne ile oynayacağının yanında nasıl oynayacağını da belirler. 0-2 yaş arası çocuklar tüm duyularını uyaran renkli ve sesli çıngırak gibi oyuncaklardan hoşlanırken okul öncesi çağda olan çocuklar yaratıcı yönlerini destekleyen her türlü nesneden ve resim yapmaktan hoşlanırlar. Çocukların yaşına uygun becerileri geliştirecek oyuncaklara daha duyarlı olduğu bilinmektedir. Çünkü çocuk için edindiği her yeni beceri aynı zaman da bir oyundur. Objelerin yer değiştirmesi ve objelerle çıkartılan sesler bile onun için en zevkli oyunların başında gelebilir.

Alıntı

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.









Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız.

.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla