Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.03.2014, 22:41   #1 (permalink)
Jade

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Ciğer Dolması Tarifi

Ciğer Dolması Tarifi





Ciğer Dolması için Malzemeler
350 gram karaciğer
Koyun zarı
2 su bardağı su
2 tane soğan
1 kase pirinç
Sıvı yağ
2 çorba kaşığı cam fıstığı
2 çorba kaşığı kuş üzümü
Tuz
Ciğer Dolması nasıl yapılır?
Koyun zarı yani gömlek iyice yıkanıp temizlendikten sonra 1 su bardağı ılık suda bekletilir.
Karaciğer soyulup ince ince kıyılır ve 1,5 tatlı kaşığı tuz eklenerek yarım saat kadar pişirilir.
Pirinç yıkanıp süzülür.
Sıvı yağ tavada kızdırıldıktan sonra üzerine kıyılmış soğan, fıstık ve kuş üzümü eklenerek pembeleşinceye kadar kavrulur.
Kavrulan soğanların üzerine pirinç eklenerek 10 dakika kadar karıştırılır.
Yıkanmış olan gömlek sudan çıkarılıp parçalara ayrılır ve parçaların ortasına hazırlanan iç malzeme eklenip bohça şeklinde kapatılır.
Hazırlanan bohçaların üzerine çırpılmış olan yumurtalar sürülür.
Gömleğin haşlama suyu hazırlanan bohçaların üzerine dökülerek önceden ısıtılmış orta dereceli fırında 45 dakika pişirilir ve sıcak olarak servis edilir.


__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla