Sütlü Biber Turşusu Tarifi Sütlü Biber Turşusu Tarifi
4 litre koyun sütü
75 gram tuz
dolmalık biber
Yapılışı Süt ve tuzu birlikte kaynattıktan sonra bir süre soğumaya bırakın. Biberlerin kapaklarını kesip çıkarın. Çekirdek yataklarını çıkarın. Yıkayın. Kapaklı derin bir kaba biberleri ağızları yukarı gelecek şekilde sıralayın.
Hazırladığınız sütü biberlerin içine dökün. Kapağını kapatın. 20 gün oda sıcaklığında bekletin. Bu süre içinde biberlerin içindeki tuzlu süt lor peyniri haline dönüşecektir. Biberleri çıkarın. Yarıdan keserek soğuk servis yapın. Hazırladığınız turşuyu daha sonra bozdolabında bekletin. Servis yapın.
__________________ Taklitler aslını yaşatır. KIPSS. Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız. . |