Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.03.2014, 21:13   #1 (permalink)
Jineps

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Limon Turşusu

Limon Turşusu

Malzemeler

10 adet limon
300 gr. kalın tuz
1 lt. su.

Yapılışı

İlk hazırlık olarak turşu kurulacak 1 litrelik kavanoz kaynar su ile yıkanır. 8 adet limon sıcak su ile ve kabukları fırça ile fırçalanarak yıkanır. Sonra da sap yerinden diklemesine dörde bölünür. Limonlar bölünen yerden içi bolca kalın tuz ile tuzlanır. Ve tuzlanan limonlar kavanoza yerleştirilir. Dizme işlemi bitince üzerine 100 gr. tuz dökülür. Ayrıca 2 adet limon suyu ilave edilip hepsisin üstü örtülecek kadar ılık su ile kapatılır. Turşudaki ana prensip gereğince kavanozun hava alması engellenecek şekilde kapağı sıkı şekilde kapatılır. Mümkünse ışık almayacak bir yerde muhafaza edilir. Yaklaşık bir ay içinde turşunuz hazır olacaktır.

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.









Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız.

.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla