Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17.05.2014, 10:14   #1 (permalink)
SrKn
ultrAslan

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Mühendislik Alanında Yaygın Kariyer Alanları Nelerdir?

Mühendislik Alanında Yaygın Kariyer Alanları Nelerdir?
Bir iş alanına adım atarken sizinle ilgili en önemli şey becerilerinizin seviyesidir ve bu beceriler mezun olmanız veya olmamanıza göre iki farklı açıdan ele alınır.

Mühendislik mezunları kıdemli bir mühendis haline gelmeden önce, genellikle kariyerlerine farklı işlerin teknik işlevleri öğrenmekle başlarlar. Bu başlangıç pozisyonlarında müşteriniz için bir projeyi yönetebilir, veya yerine getirilmesi gereken görevlerin dizaynına, gelişimine, uygulamaya geçirilmesine ve kalıcılığının sağlanmasına katkıda bulunabilirsiniz.

Bir sonraki adımınız teknik yöneticilik, baş mühendislik veya program yöneticiliği olabilir. Bir çok kıdemli pozisyon için sözleşmeli eleman olmak gerekir ve sözleşmeli eleman olduğunuzda yönetici mühendis, kıdemli mühendis veya program müdürlüğü gibi en üst düzey işlere yükselme şansınız artar.

Mezun olmayan kişiler ise kariyerlerine genellikle operatör, uzman veya teknisyen olarak başlarlar. Operatörler mühendislik alanındaki çalışanların üçte birini oluştururlar. Dolayısıyla operatörlerin eğitimlerinin sınırlı olması nedeniyle onları bu endüstriye girmekten alı koyan hiçbir şey yoktur. Ayrıca, kazanılan deneyim öğrenilen teori kadar önemlidir. Operatörler ve uzmanlar kaynak, alet yapımı gibi belli alanlara yönelirken, mühendislik teknisyenleri yaratıcı ve pratik yeteneklerini genellikle daha yüksek sorumluluk gerektiren işler için kullanırlar. Ayrıca bir çok orta kademe yönetim pozisyonu da mevcuttur.

Daha sonra teknisyenler proje yönetimine mi, proje liderliğine mi yoksa takım liderliğine mi ağırlık vereceklerin karar verirler. Veya yukarıda mezunlar için belirtilmiş kariyer alanlarından birinde uzmanlaşmadan önce kariyerlerini geliştirebilirler. Çalışanlarını bir çok farklı mühendislik dalından seçen, çok fazla sayıda kuruluş bir çok iş imkanı sağlar. Bu kuruluşlar BP veya BAE gibi çok uluslu veya yerel kuruluşlar olabilir. Her seçeneğin kendine özgü avantajları ve dezavantajları vardır, bu yüzden sizin için neyin doğru olduğuna karar vermek size kalmıştır.

Çoğu iş sözleşmesi tam zamanlıdır, ancak projeden projeye çalışmanıza imkan sağlayan ikincil kişi olarak da yarı zamanlı işler bulabilirsiniz. Bu yöntem fark edilmek için daha kullanışlıdır, fakat iş güvenliği daha azdır ve kalıcı bir iş bulma şansınızı azaltır.

Şimdi ne yapmanız gerektiğini mi merak ediyorsunuz? Uzmanlarımızın kariyer tavsiyelerini inceleyebilir, mühendislik endüstrisi ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olabilir veya en son mühendislik alanlarını öğrenebilirsiniz.
alıntı

__________________

Fitness Eğitmeni
SrKn isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla