Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.06.2014, 11:53   #1 (permalink)
YeşiL6

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Peygamber Şefaat Duası

Peygamber Şefaat Duası

“Eballâhu en yakbele amele sâhibi bidatin hattâ yedea bidatehu”

•"Akaid-i faside(yanlış-bozuk inanışlar) ve bid'at sahiplerinin amellerini, ibâdetlerini Cenâb-ı Allah kabul etmek istemez. " (İbn Mâce, Mukaddime, 7.) Eğer tevbe edip ehl-i sünnet ve'l-cemâat i'tikadına rûcû' ederlerse kabul eder.

Ebû Hüreyre radıyallahu anh der ki: Resûl-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuşlardır:

"Her bir peygambere etmesi için bir duâ veril*miştir. Ben ise ümmetime şefaat olmak üzere duamı ahirete bırakmak istiyorum." (Mütltm, îman, 334,335 vd. Buhirf, Deavat, I; Tirmîzi,Deavât, 130; Ibn Mâc», ZOhd, 37; Dirimt, Rlkak, 85; Muvat-ta', Kur'ân, 26.)

Enes bin Mâlik'den gelen rivayette ise Resûl-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem:

"Her bir nebî Allah'dan bir dilekte bulundu. Yahud, her bir peygamberin Allah'a edeceği Bir duası vardı. Her biri duasını yaptı ve kabul olundu. Ben İse duamı kıyamet gününde ümmetim İçin şefaat kıldım."buyurmuşlardır.

Enbiyây-ı izamın her duasının müstecâb olması kuvvetle umulur ise de, kat'î olmayıp yalnız bir dualarının kesin olarak kabul edileceği kendilerine bildirilmişdir. O duâ, her bir nebîye Allah tarafından husûsî olarak verilen duadır.

Ezcümle(Özetle) Hazret-i Âdem –aleyhisselâm-bu müstecâb duasını tövbesinin kabul olması için; Hazret i Nûh -aleyhisselâm- kavmininin helaki ve berâberindeki mü'minlerin kurtulması için, Hazret-i İbrahim -aleyhisselâm- Mekke-i Mükerreme ve Beytullah için, Hazret-i Mûsâ -aleyhisselâm- Fir'avn'ın helaki için, Hazret-i îsâ -aleyhisselâm- gökten bir mâide, sofra indirilmesi için etmişler ve müstecâb olmuşdur.

Hazret-i Resûl-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem-Efendimiz ise, bu kesinlikle kabul olunacağı Allah tarafından te'min olunan duasını, ümmetine şefaat için âhirete bırakmıştır. Ne mutlu O'nun sünnetine sımsıkı sarılan mü'minlere.

__________________
all the best.



YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla