Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16.11.2012, 21:21   #13 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Window Hakkındaki Bütün Terimler

dynamic volume (dinamik volüm). Windows 2000 içinde Disk Management aracı ile yaratılmış bir disk alanı. Bir dinamik volüm simple spanned striped mirrored ve RAID-5 volümlerinden oluşabilir.
emergency repair disk (ERD). Backup programı tarafından yaratılan ve %SystemRoot%/Repair klasöründeki üç dosyayı içeren bir disket. Bu disket sistemin açıladığı durumlarda kurtarma işlemi sırasında kullanılır.
embed (katmak). Bir uygulamada yaratılmış bir bilgi öğesinin (bir resim bir ses metin) diğer bir uygulamaya eklenmesi.
embedded object (katılmış nesne). Diğer bir uygulamadan kesilerek yapıştırılmış nesne.
encryption (şifreleme). Verilerin okunmasını engellemek için uygulanan bir güvenlik yöntemi.
Encrypting File System (EFS). Windows 2000'le gelen ve NTFS disk üzerindeki bilgileri korumayı amaçlayan bir düzenleme.
encryption (işaretleme). Verilerin yeniden düzenlenerek korunası .
enumarate (tanıma). İlgili nesnelerin listelenmesi ve tanımlanması.
entity integrity (birim bütünlüğü). Bir tablodaki bir satırın tek bir birim olarak tanımlanmasını; böylece çift değer (duplicate) almamasını sağlayan özellik. Bu özellik genellikle UNIQUE ve PRIMARY KEY kısıtlamalarıyla sağlanır.
exclusive lock (özel kilit). Serbest kalıncaya kadar diğer kilitler tarafından etkilenmeyen bir kilit. INSERT UPDATE ya da DELETE işlemlerinde mutlaka bir özel kilit uygulanır.
explicit trust relationship (açık güven ilişkisi). Windows 2000 domainleri arasında açık olarak tek yönlü (windows NT türü) bir güven ilişkisi ya da Windows 2000 ile bir Windows NT domaini arasında yaratılan güven ilişkisi.
expression (ifade). Bir query içinde yer alan bir kolon adı değişken sabit ya da fonksiyon.
extended memory (eklenmiş bellek). Ana bellek içinde 1 Mb. klasik bellek alanının üzerindeki bellek alanı. Windows 3.1eklenmiş belleği kullanarak kullanıcının bellek sorunu olmamasını sağlar. Sanal bellek de burada yer alır. Windows 95 ve NT bellek yönetiminde böyle bir kavram yoktur.
Explorer (Windows Explorer). Windows 95 ve NT arabiriminde yer alan bir program. Dosyalarıklasörleri ve programları düzenlemek bulmak vb işlemler için kullanılır.
fault tolerance (hata toleransı). Donanım hatalarına karşı verilerin bütünlüğünün korunması.
field (alan). Bir satır içindeki bir elaman. Bir kolon. Field (Alan). Metin grafik sayfa numaralarıtarih ve diğer bilgileri belgeye otomatik eklemek için kullanılan bir kod parçasıdır. Örneğin Date (Tarih) alanı o anki tarihi belgeye ekler. Alanlar ayrıca Mail Merge (Adres Mektup Birleştirme) işlemi içinde alanları asıl belgeye bağlamak için kullanılır.

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla