Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16.11.2012, 21:21   #14 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Window Hakkındaki Bütün Terimler

file (dosya). Bir birim bilgi. Bir belge ya da bir programın adı uzunluğu ve diğer özellikleri ile yapısı. Program dosyaları (.exe .com .bat .pif) çalıştırılabilir. .DOC .XLS gibi uzantılara sahip dosyalar ise kullanıcıların yarattığı veri dosyalarıdır.
file name (dosya adı Bir dosyanın adı. Disk alanı üzerine kaydedildiği ad. Dosya adı iki kısımdan oluşur; dosya adı ve uzantısı.
filegroup (dosya grubu). Bir birim olarak yönetilebilen bir ya da daha çok dosya.
fixed database role (sabit database rolü). Her bir için belli görevleri tanımlayan rol.
fixed server role (sabit server rolü). Database'lerin dışında server düzeyinde görevleri içeren roller.
focus (odaklanma). Kullanıcı girişi için hazır olma. Bir kontrolün aktif hale gelerek kullanım için hazır olması (seçilmesi).
Dikkat!!:Bu doküman faruk çubukçu tarafından hazırlanmıştır. Dokümanlar "beta" olarak hazırlanmıştır. Bir kitap olarak hazırlanıp yayınlamamıştır. Daha fazla bilgi için:
folder (klasör). Mantıksal bir depo alanı. İçinde dosyaları programları ve dokümanları içeren klasörler masaüstünde yer alırlar ve Windows 95 ve NT kullanıcı arabiriminin ana birimini oluştururlar.
Font Formatting (Karakter Biçimlendirme). İstediğiniz sayıda seçili karaktere uygulanabilecek biçimlendirme. Karakter biçimlerini uygulamak için Format (Biçim) menüsünde Font (Yazıtipi) komutunu Formatting (Biçimlendirme) araç çubuğunu ve klavye kısayollarını kullanabilirsiniz.
foreground (önalan). ekranda aktif pencerenin kapladığı alan.
foreign key (yabancı anahtar). Ana tablodan gelen ana anahtara karşılık ilgili alt tablolardaki alan. İlişkisel bütünlük kuralı gereği her yabancı anahtar diğer tabloda bir ana anahtarı işaret eder.
forest (orman). Bir ya da daha çok Active Directory ağacının yer aldığı alan. Forest içindeki bütün domainler ortak veritabanını kullanırlar.
format (biçim). Bir metnin renk yazı tipi paragraf düzeni vb. özelliklerle düzenlenmesi.
free space (boş alan). Diskte yeni bölümler (partition) yaratmak için kullanılan kullanılmayan ve formasız alanlar.
foreign key (yabancı anahtar). FK. Aynı ya da diğer bir tablodaki primary key değeri ile eşleşen kolon ya da kolon bileşeni.
fully qualified domain name (FQDN). Domain içindeki yeri itibariyle tam olarak bir domaini belirten domain adı. Örneğin. Bilgisayar1.sirket.com bir bilgisayarı gösteren tam bir domain adıdır.

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla