Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16.11.2012, 21:22   #18 (permalink)
Jaqen
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Window Hakkındaki Bütün Terimler

menu bar (menü çubuğu). Mönü adlarının dizili olduğu ve genellikle pencerelerin ikinci çubuğu.
Merge Fields (Birleştirme Alanları). Mail Merge (Adres mektup birleştirme) Main Document (Asıl Belge) içine eklediğiniz birleştirme alanları seçilmiş veri kaynağından alınan bilginin nereye ekleneceği konusunda Word'e yol gösterir. Birleştirme alanları eklemek için Mail Merge (Adres Mektup Birleştirme) araç çubuğunda Insert Merge Field (Birleştirme Alanı Ekle) düğmesini tıklamalısınız.
Microsoft Repository. Automation nesnelerine erişim sağlayan sistemi. Microsoft Repository TDS paketlerinin saklanması için ilişkisel database bileşenleri içerir.
Microsoft Management Console. Yönetim araçlarını bir araya getiren bir araçtır. MMC içindeki bu araçlar konsol olarak adlandırılır. Konsollar snap-in olarak adlandırılan araçları içerirler.
Microsoft Network. The Microsoft Network (MSN) dünya çapındaki bilgisayar kullanıcıları birliğine kolay ve ucuz erişim sağlayan çevrimiçi bir hizmettir. MSN'e erişim bir Windows 95 özelliğidir MSNişletim sistemiyle mükemmel biçimde birleştirilmiştir. MSN'i kullanarak dünya üzerinde insanlarla haberleşebilir; son haberleri spor hava ve parasal bilgileri okuyabilir; teknik sorularınıza yanıt bulabilir; binlerce program arasından istediklerinizi yükleyebilir; Internet'e bağlanabilir ve diğer işlemleri yapabilirsiniz.
mirror set (ikiz set). Windows NT 4.0 ve diğer eski işletim sistemlerinde mirror (disk ikizleme) işlemi mirror setlerle yapılmaktaydı. Windows 2000'de mirror setler yerini mirrored volüme bıraktı. Mirrored volümler bir sabit diskin diğer bir sabit disk ile yedeklenmesidir. Diğer bir deyişle veriler iki diske birden yazılarak disklerden birisinin arızalanması durumunda diğer diskin kullanılmasını sağlar.
mirrored volume (ikiz volüm). Windows 2000 Server üzerinde mirrored volüm yaratmak için en azından iki dinamik disk kullanılır. Mirrored volümler hata toleransına sahiptir. Bu arada mirrored volümler extended ya da striped olamazlar. Mirrored volüm yaratıldıktan sonra iki disk tek bir sürücü harfi ile kullanılır.
microprocessor (mikroişlemci). Bilgisayarın ana işlem birimi. Aritmetik mantık işlemlerini ve belli sayıda komutu yerine getiren yongalar.
minimize (simge durumuna getirme). Pencerenin masaüstünde görünmeden görev çubuğunda yer alması.
MMC. Microsoft Management Console. Yönetim araçlarını bir araya getiren bir araçtır. MMC içindeki bu araçlar konsol olarak adlandırılır. Konsollar snap-in olarak adlandırılan araçları içerirler.
MMC snap-in. MMC içine eklenen araçlar. Örneğin Active Directory Users and Computers aracı MMC içine eklenerek gerek durulduğunda bir MMC ortamından diğer yardımcı programlarla birlikte kullanılır.
mode (kip). İşletim sistemi sürücü ya da bir yazılımın çalışma biçimi. Yazılımın çalışma kipi işletim sistemi kaynaklarını bellek ve işlemci kullanımı ile ilgilidir. Bkz. Protected mode.

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla