Konu: Andazol
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17.11.2012, 12:05   #1 (permalink)
Nixie
“Geçti artık,göğsümde
kuş barınmaz anladım. ”
(Metin Altıok)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Andazol

Formülü:

Bir filmtablette ;
Albendazol.................200 mg
Sodyum sakkarin ve Titandioksid ihtiva eder.
Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Albendazol insanlarda nematodların (yuvarlak kurtların) ve sestodların (şeritlerin) sebep olduğu intestinal barsak helmintiasis enfeksiyonlarının tedavisi
Echinococcus granulosus'un sebep olduğu hidatik hastalığın (kist hidatik) tedavisiKontrendikasyonları:

Albendazol gebelik süresince veya gebelik şüphesi varsa kontrendikedir.
Albendazol bu maddeye karşı aşırı duyarlılığı (hipersensitivitesi) olanlarda ve emziren kadınlarda kullanılmamalıdır.Uyarılar/Önlemler:

Albendazol karaciğerde metabolize olarak böbreklerde itrah edildiğinden karaciğer, böbrek ve hematopoetik fonksiyonları bozuk hastalarda dikkatle kullanılmalı, tedaviden önce ve tedavi sırasında bu fonksiyonlar monitorize edilmelidir.Yan etkiler/Advers etkiler:

Albendazol'e karşı tolerans çok iyidir, yan etkilerin sıklığı plasebo ile görülenler kadardır. Toksik etki görülmez.
Bildirilen yan etkiler : Bulantı, kusma, karın ağrısı, diyare, anoreksi, konstipasyon, baş ağrısı, baş dönmesi, letarji, SGOT, SPGT yükselmesi, nötropeni.İlaç etkileşimleri:

Methimazole, Albendazol sulfoksidaz enziminin kuvvetli bir inhibitörüdür. Plasmada Albendazol sulfoksid seviyelerinin düşmesine yol açabilir.
Klorpromazin ve Fenbendazol aynı enzimle metabolize olduklarından plasmada Albendazol sulfoksid konsantrasyonunun düşmesine sebep olabilirler.
Kloramfenikol, Eritromisin, Hekzobarbital, Nalidiksik asid sitokrom P-450 sistemini inhibe ettiklerinden indirekt olarak Albendazol sulfoksid yapımını engelleyebilir. Deksametason, Albendazol sulfoksid yapımını arttırır ve plasma konsantrasyonlarını yükseltebilir.Kullanım şekli ve dozu:

Günlük doz erişkinlerde ve 2 yaşından büyük çocuklarda, nematodların neden olduğu helmentiasiste 1x2 tablettir. Kisthidatikte sabah ve akşam olmak üzere 2x2 tablet (800 mg) 30 gün süreyle veya 2x5mg/kg hesabıyla uygulanır. Tedaviye 15 gün ara verdikten sonra gerekirse bir kür daha uygulanabilir. Cestod enfeksiyonlarında 3 gün boyunca 1x2 tablet uygulanır.

__________________

''Beni anlamadın demeyeceğim. Beni anladın.
Zaten en dayanılmaz acı buydu.
Sen beni anladın. Anladığın halde canımı yaktın..''

(Frida Kahlo)



Nixie isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla