Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.06.2014, 14:26   #1 (permalink)
Jade

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Oruçluyken Gusül Abdesti Nasıl Alınır

Oruçluyken Gusül Abdesti Nasıl Alınır

oruçlu iken gusül abdesti nasıl alınır, oruçluyken gusül abdesti nasıl alınır diyanet, oruçluyken gusül abdesti nasıl alınır mı, oruçluyken gusül abdesti nasıl alınır sorularla islamiyet, oruçluyken gusül abdesti almak, oruçluyken gusül abdesti almak orucu bozar mı,




Çok ince bir çizgidir İslam dini. Dışardan bakıldığında oldukça zor görünse de aslında insanların işini kolaylaştıracak pek çok inceliği vardır.
Normal zamanda ve ramazan ayında cünüb durmak caiz değildir. Hemen gusül abdesti almak gerekir. Ramazan ayında uykuda ihtilam olan bir kimsenin yapması gereken sabah uyanır uyanmaz gusül abdesti almaktır.
Peki oruçluyken gusül abdesti nasıl alınır?
Bilindiği gibi yıkanmak, yüzmek, banyo yapmak oruca mani değildir. Kontrolsüz su yutmamak ve ağza ve burna su kaçırmamak şartıyla tabiki.
Peygamber efendimizin oruçluyken gusül abdesti aldığı rivayet edilmiştir.
Peki nasıl abdest alacağız? Normalde ağzı çalkalamak orucu bozmaz. Ancak ağza aldığınız suyu yutarsanız o zaman orucunuz bozulur ve kaza gerektirir.

Gusül abdesti alırken üç kez ağza su verilir ve gargara yapılır. Gargara sırasında suyun boğaza ulaşması sağlanır ve yine burun temizlenirken genze kadar su çekilir. Ancak Ramazan ayında oruçluyken bunlar yapılmaz. Oruçlunun ağız ve burun temizliği yaparken dikkat edeceği husus, içeriye su kaçırmamasıdır.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla