Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23.06.2014, 15:42   #1 (permalink)
YeşiL6

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Ramazan Özel - Bezelyeli Kuzu Güveç Tarifi ( 3836 Kcal )

Ramazan Özel - Bezelyeli Kuzu Güveç Tarifi ( 3836 Kcal )



Genel Bilgiler
Kategori : Etli Yemek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Arda Türkmen
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 30 dk
Pişirme : 90 dk
Malzemeler
- 20 Adet Arpacık Soğan
- 200 Gr Bezelye
- 20 Adet Çeri Domates
- 1 Adet Dolmalık Sarı Biber
- 1 Su bardağı İç Bezelye
- 1 Adet Kırmızı Biber
- 1 Kg Kuzu Kol
- 4 Diş Sarımsak
- 5 Su bardağı Su
- 2 Yemek kaşığı Zeytinyağı
- Kararında Karabiber, Tuz
Hazırlanışı
Kuzu kolu iri parçalar halinde doğrayın. Sarı ve kırmızı biberlerinizi ince uzun doğrayın. Tencereye zeytinyağını ekleyin. Etlerin yağlı kısımları alta gelecek şekilde kızgın tavaya dizin. Kuzu kol etleri iyice renk aldıysa kenara alın. Aynı tavaya sarı ve kırmızı biberleri ilave edin ardından arpacık soğanı ekleyin ve kavurun. Biberler ve arpacık soğanlar biraz renk alınca taze bezelyeyi ilave edin ve kavurmaya devam edin. Sarımsakları ekleyin, öyle bir çevirip arakaları da (tane bezelyeleri) ekleyin ve tüm sebzeleri kenara alın. Aynı tencereye kenara aldığınız etleri ilave edin ve suyunu verin. Kaynadıktan sonra altını kısın ve 1 saatin sonunda kavurduğunuz sebzeleri ve domatesleri ekleyin. 20-25 dk sonunda etleriniz tamamen yumuşadıysa tuz, karabiber ekleyip servis edin.
İçerdiği Vitaminler
A, B1, B2, B3, B5, B6, B9
Kalori Miktarı
Toplam Kalori Miktarı : 3836 Kcal
1 Porsiyondaki Kalori Miktarı : 959 Kcal

__________________
all the best.



YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla