Konu: O Zamanlar
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18.11.2012, 19:10   #5 (permalink)
PRoFessoR
Kral Çıplak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: O Zamanlar

Adriano Celentano - 24.000 Baci




Rock’n Roll’un hızlı yükseliş dönemi olan 1950’lerde Elvis Presley ve Jerry Lee Lewis’i taklit ederek şarkı söylemeye başlayan Celentano, genç yaşına rağmen kendisini izleyenleri o kadar etkilemiştir ki, 1954’de kendi şarkılarını söylemeye başladığında artık onu takip eden geniş bir hayran kitlesi vardır. Celentano, 1955’de ileride birlikte çalışacağı ve yakın arkadaş olacağı Mikele Del Prete ile tanışır ve bu tarihten sonra Prete’nin şiirlerini bestelemeye başlar.1957 yılında Milano’da yapılan bir rock’n roll yarışmasında birincilik kazanan Celentano, 1959’da Ancona’da bir başka festivalde “Il Tuo Bacio e Come Un Rock” ile tekrar birinci gelir. Artık İtalya onu rock’n roll’un kralı olarak tanımaktadır. Daha sonra sinemaya yönelir ve 1959’da ilk filmi ‘Ragazzi Del Juke-box’da rol alır. Aynı yıl, “24.000 Baci” ile San Remo’da ikinci olur ve bu 45’lik ile İtalya çapında milyonlarca plak satar. 1961 yılında San Remo Şarkı yarışmasına tekrar katılan Celentano, yarışmadan elenmesine rağmen ünü ülkesini aşar; Fransa ve İspanya’da konserler vermek için Avrupa Turnesine çıkmaya karar verir.1960 yılında sinemanın büyük ustası Fellini, Celentano’yu ve onun yeteneklerini farkeder ve kendisine ‘La Dolce Vita’ filminde oynaması için teklif yapar. Adriano, bu dönemde kendi plak şirketi Clan Celentano’yu kurar ve tüm sanatçı dostlarını bu bağımsız yapı altında toplamaya karar verir. 1960’ların başında bağımsız bir yapımcı olma fikri İngiltere ve Amerika’da dahi kabul görmezken, Celentano’nun bu girişimi İtalya’da cesur ve alışılmadık bir fikir olarak kabul edilir. Ancak takip eden yıllar içinde “The Beatles” ve “The Rolling Stones” gibi dönemin en popüler grupları da onu izleyecek ve kendi bağımsız yapılarını kuracaktır.

1964’de bugünkü eşi Claudio Mori ile evlenen Celentano daha sonra ülkemizde TRT ekranlarında da gösterilen İtalyan televizyon programlarına ağırlık verir ve sivri dilli ve ilginç bir karakter olarak İtalyan halkının hayatında olmaya devam eder. Besteleri ve filmleri ile kitleleri 50 yılı aşkın süredir peşinden sürüklemeyi başaran Celentano, doğanın korunmasından, şehirlerinin beton yığınına dönüşmesine kadar birçok eylemde başı çeker ve politik içerikli TV programlarında dönemin İtalya Başbakanı aleyhtarı söylemleri ile halkının desteğini almayı başarır.

Son 40 yıl içinde İtalya’da 70 milyon albümü satılan ve 30’dan fazla sinema filmi ile sayısız TV programında yer alan Celentano, müzik kariyerinde 29 stüdyo albümü, 3 canlı konser kayıdı ve 8 ‘best of’ albümü ile toplam 40 yapıma imza atmıştır. Bu yapımlar arasında “Il Ragazzo della via Gluck”, “Adriano Rock”, “Yuppi Du” ve “Svalutation” onu üne kavuşturan albümler arasında en dikkat çekenlerdir.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

__________________
Olmak istediğim yerde,olmak istediğim insanlar ile yapmak istediklerimi yaptım .Daha iyisini yapmak isterdim ama bu sadece bir zaman problemi!!!
PRoFessoR isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla