Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30.07.2014, 19:29   #1 (permalink)
Jade

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart

Fırında ızgara et yaparken çok duman oluyor?




Eti Izgara Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Pratik Bilgiler:
Fırında ızgara yaparken et ne kadar yağlı ise duman yapma riski de o kadar yüksektir. Tepsinin içine koyacağımız bir kaç dilim ekmek fazla yağları emerek duman oluşmasını engelleyecektir. Yağları emen ekmekleri atmak yerine küçük parçacıklar halinde kesip domates sosu ile birlikte servis yaparakta kullanabilirsiniz. Başka bir yöntem ise, fırının içerisine ekmek yerine bir fincan su koymaktır.

Kömür ateşinde eti ızgara yaparken damlayan fazla yağlar bazen is kokusuna sebep olmaktadır. Ateşin üzerine dökeceğiniz bir tutam tuz is kokuların oluşumuna izin vermeyecektir.
kaynak ;ipuclarim

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla