Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31.07.2014, 20:20   #1 (permalink)
Jineps

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Vaatler, vaatler

Vaatler, vaatler



Tanrı dedi ki:
Artık mazeret bulmamalısınız. En önemlisi, mazeret bulmanın bir gereği yoktur. Sorumluluk alın siz. Kendinizi suçlamayın, mazeret de bulmayın. Sorumluluk alın.
Eğer bir şeyi yapacağınızı söylüyorsanız ya bunu yapın ya da söylemeyin. Ne dediğinize dikkat edin.
Dünyaya ve Cennet’e bir şeyler sunmak harikuladedir ama eğer bu vaadinizi yerine getiremeyecekseniz söylemeyin o zaman. Dünya dahilinde her şey tamamen bir rüya, bir hayal olsa da gerçekleştirmeyecekseniz bir vaatte bulunmayın.
Eğer kendi dünyanızda her şey karman çorman görünüyorsa belki de dünyanıza karşı dürüst değildiniz siz.
Herkes için her şey olmak zorunda değilsiniz. Kendinizi öne atıp suretinizi balon gibi şişirip sonra da işlevsiz kılmak zorunda, bunu boşa çıkarmak zorunda değilsiniz.
Söylediğiniz şeyler önemlidir. Çok önemlidir bunlar. Sözlerinize bir nizam verin. Hayatınıza uygun olsun bunlar. Hiçbir şeyin sizi verdiğiniz bir vaadi, söylediğiniz bir sözü yerine getirmekten alıkoymaması gerekir. Sözünüz altın olmalıdır sizin. Daha azı değil.
Vaatte bulunmanız, sözler vermeniz gerekmez ama bunu bir kez yaptınız mı da onları gerçekleştirecek adımları atın; yoksa hiç söz vermeyin. Çok basit bir denklemdir bu.
Belki de yüreğiniz boy ölçüşemeyeceğiniz, yetişemeyeceğiniz denli büyüktür. Bu bağışlanmaz bir şey değildir ama size meziyet katmaz, övgü getirmez. Eğer kendinize bir sorumluluk tayin ettiyseniz o zaman sorumlu olun. Sözünüz senet olsun. Sözlerinizin sınırları olmalı. Bu sözler gerçekleşmeli, murad edilen budur.
Sözler, vaatler sağlam olsaydı dünyada nasıl da muazzam bir değişim olurdu. Gerçekleştirilmeyen vaatler iradesizdir, yüreksizdir. Meşru olun siz, tutarlı olun. Sözünüze karşı dürüst olun.
Sözler vermeden de ilham verebilirsiniz. Vaatlerde bulunmadan da besleyici olabilir, moral verebilirsiniz. Söz bir kez verildi mi tutulması gerekir. Verilen sözler güvenilmez olmamalıdır.
Söylediklerinizle yaptıklarınız, sözlerinizle eylemleriniz biri biriyle uyuşmazsa kendinize karşı güvenilmez olursunuz. Maceraperest, avare bir tutum sergilemiş olursunuz. Sadece konuşmuş olursunuz. Patlayacak bir balonu şişirirsiniz.
Fikirlerinizi değiştirebilir misiniz? Elbette ki ama fikirlerinizi değiştirmek bir alışkanlık olmamalıdır. Her zaman doğruyu söylemek, dürüst olmak alışkanlık haline gelmelidir; murad edilen budur.
Başkalarına daha az vaatte bulunun ve daha çok verici olun. Eylemlerinizi, vaatlerinizden daha büyük, daha değerli kılın.
Burada karakterden bahsediyoruz canlarım. Sözünüz kuvvetli, sağlam olmalıdır; zayıf değil. İçi boş vaatlerle yüz üstü bıraktığınız sizsinizdir yine; bunu anlıyorsunuz değil mi? Vaatlerinizi yerine getirin ya da söz vermeyin, vaat etmeyin. Verdiğiniz sözlere riayet edin, buna göre yaşayın. Boşa konuşan biri olmayın, laf cambazlığı yapmayın. Söylediklerinizi onurlandırın siz. Vaatlerinizi yerine getirin. İmajınıza uygun yaşayın. Sahte bir peygamber olmanız asla murad edilmez.
Peki neden söz veriyor, vaatlerde bulunuyorsunuz? Bunların gereği ne?
Dağıtım şirketleri teslimat yaparlar. Sorumluluklarına inanırlar. Söz verip de dağıtımı yapmayan, teslimatı gerçekleştirmeyen bir şirket işini kaybeder. Olan biten şudur, insanlar cesaretlerini yitirir, ümitsizliğe kapılırlar. Yürekleri güçlendiren, onlara cesaret veren biri olduğunuzdan emin olun; hayal kırıklıklarına yol açan biri değil.
Bir söz bir kez verildi mi tutulmalıdır. Fazlasını arzu edin ama yemin ettiğiniz, söz verdiğiniz şeylere dikkat edin. Eğer bir yemini tutamıyorsanız tutamıyorsunuzdur. Ah, arzu vazifeden daha iyidir. İçi boş büyük laflar etmeyin, böyle büyük vaatlerde bulunmayın. Verdiğiniz sözleri neticelendirin.
Kendinizi bilin. Ne kadarına muktedir olduğunuzu, neyi ne kadar yapabileceğinizi bilin. Kendinize karşı dürüst olun. Ödeyemeyeceğiniz borçlara girmeyin. Söz bir borçtur, anlıyorsunuz değil mi? Burada çok faydalı bir tavsiyede bulunuyorum canlarım. Hakikatin etrafında dans etmeyin. Hakikat olun. Hakikati yaşayın. Hakikati onurlandırın. Hakikati verin. Hakikate ne kadar yakın olursanız üzerinde yürüdüğünüz zemin de o kadar sağlam olur. Vaatler konusunda bir kaya gibi olun siz.
Çeviren: Engin Zeyno Vural

Benzer Konular
    __________________
    Taklitler aslını yaşatır.
    KIPSS.









    Ben soğuk değilim,
    siz cıvıksınız.

    .
    Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla