Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31.07.2014, 22:08   #1 (permalink)
Jineps

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Nehrin sizi götüreceği yer

Nehrin sizi götüreceği yer



Tanrı dedi ki:

Sanki olacak ve olmayacak her bir şeyin yanıtını cebimde taşıyormuşum gibi hayatınızdaki bazı dönemlerin, hayat hikayenizdeki bazı bölümlerin nasıl netice bulacağını sık sık Bana soruyorsunuz. Sizler dünyadaki hayat dahilinde bir şeyleri harekete geçirirsiniz. Bir şeyleri harekete geçirdiğiniz zaman da bu start verdiğiniz şey büyük bir dalga gibi olur; bir dalga da yine bir başkasına öncülük eder. Harekete geçirdiğiniz bu dalga kıyıya ulaşacak mıdır peki? Şu kıyıya mı bu kıyıya mı ulaşacaktır o? Sizi yere yıkmak için geri mi dönecek ya da sizi Engin Denizlere mi taşıyacaktır acaba? Ya da nereye götürmesini istiyorsanız sizi alıp oraya mı götürecektir bu dalga? Başlattığınız şey hayırlı bir şekilde mi netice verecektir?

Evet tabii ki her şey hayırlı bir şekilde sonuçlanır. Dünyanın anlayışı dahilinde en nihayetinde olan budur. Kararınız her ne olursa olsun hızla Bana geliyorsunuz. Bu esnada kararlarınız sizi bir yerlere de götürecektir.

Neleri harekete geçirdiğinize yönelik sınırlı, kısıtlı, kati neticeler hakkında kaygılanmanız, merak duymanız yersizdir. Bunu zaten bilemezsiniz, mesele de budur. Her şeyin kati varış noktasını bilemezsiniz. Hayatı sırf sonuçlar için yaşamak istemezsiniz ki. Hayatta kesin, garantili sonuçların arayışı içinde olduğunuzda hareket edemezsiniz, ilerleyemezsiniz; oysa hayatın ileri doğru sıçrayarak sürmesi gerekir.

Eğer hamileyseniz bu hamilelik hali her şeyiyle gösterimdedir. Nereden baksanız bekleyip görmek zorundasınızdır. Kendinize düşen, yapabileceğiniz her şeyi yapar ve beklersiniz. Hamilelikte ne kadar bekleyeceğinizi bilirsiniz. Ama hayatın çoğu döneminde süreyi bilmezsiniz. Nerede ve ne zaman gibi soruların yanıtlarını bilmezsiniz.

Tüm yanıtları bilemezsiniz. Bilmek istersiniz ama meydana gelene kadar hiçbir şey bilemezsiniz ve bundan sonra da bazen her şeyi bilmezsiniz. Bir şeylerin ne zaman sona ereceğini veya nasıl sona ereceğini kim bilebilir? Bir şeyin sona erdiğini düşünebilirsiniz ama sonra bir bakarsınız romanlardaki gibi sürpriz şeyler oluverir.

Bırakın nerede biteceğini bir şeylerin başlamış olduğunu bile kim bilebilir ki? Başlamak ve bitmek gibi şeyler gerçekte var mıdır zaten? Belki kitaplarda.

Hayatta her zaman sürprizler vardır. Sürprizler ve sürprizler! Bazıları hoşunuza gider, bazıları da gitmez.

Hayatınızın bir haritası, kullanım kılavuzu yoktur. Hayatınızı yaşarken, hayat dahilinde ilerlerken haritayı da siz yaparsınız. Hayat sizin için önünüze serilidir ama sizin için hesabı, muhasebesi yapılmamıştır onun. Hayat kesin, kati bir şey değildir. Bir maceradır. Kolomb Hindistan’a gitmeyi hedeflemişti, niyeti buydu ama Amerika’ya varmıştı. Bırakın gelecek seneyi, yarının bile neler getireceğini hiç kimse bilemez. Hiç kimse bunu hesaplayamaz. Geçmiş nelere işaret ediyor olursa olsun çanlar biri birine çarpana kadar ortaya nasıl bir ses çıkacağını kimse önceden kestiremez.

Gelecek de geçmiş de mevcut değilken, sadece yaşamak varken ve bu da kolayken Ebediyetin sadece bu anında yaşamak nasıl da ekonomik bir şeydir. Olunacak tek yer şimdidir, şu andır ve siz de bunu yeterince duydunuz. Nasıl yapacağınızı bilseniz sadece şu anda yaşarsınız. Ama siz kendinize maziden yana saldırıp yıpratıyor, gelecek korkusuyla da kalbinizi yaralıyorsunuz. Canlarım hayatınız şimdiye, şu ana bağlıdır. Hayatınız tam şimdidir. Sizi geçmişe ve aynı zamanda geleceğe bağlı tutan o ipi bırakın.

Gelecek bilinmeyen bir niceliktir. Tahmin edilemez, önceden bilinemez. Mutlak, ispatlı, sabit bir aktivite değildir. Belirli bir yörüngede sabit, kilitli değildir o. Her şey mümkündür. Hayatta elinize geçenlerden, aldığınız neticelerden daha fazlasısınız. Eğer sadece hata yapmaktan korkarsanız hayatı yaşamazsınız. Hayatı yaşayın. Nehrin sizi nerelere götürebileceğini bilmiyorsunuz ama nehirde olduğunuzu ve kürek çektiğinizi biliyorsunuz.

Çeviren: Engin Zeyno Vural

__________________
Taklitler aslını yaşatır.
KIPSS.









Ben soğuk değilim,
siz cıvıksınız.

.
Jineps isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla