Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01.08.2014, 19:41   #1 (permalink)
Amente
Bağımlı Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Stresle başa çıkmanın 10 yolu

Stresle başa çıkmanın 10 yolu..

*Hayvan Besleyin:Hayvanlar farkında bile olmadan sizi stresten uzak tutan ve her daim yanınızda olacak bir dosttur. Sevginizi hayvanlarla paylaşın ve hayvan besleyin. Onu gezdirmek, sizin de rahatlamanızı ve havanızın değişmesini sağlar.

*Kahvaltı yapın:Günün en önemli öğünü kahvaltıdır. Güne güzel ve dinç başlamanızı sağlar. Sıkı bir kahvaltı moralinizi yüksek tutar, gün içi tutumunuz olumlu olur ve pozitif enerjiniz insanlara da yansır. Aynı zamanda iyi bir kahvaltı stresinizi de azaltır.

*Kendinize Bakın:Eğlendiğiniz, hoşunuza gidecek şeyler yapın. Kendinize gülmek için sebep bulun. Nelere güldüğünüzü hatırlayın ve bol bol gülün. Günlük tutun, alışverişe gidin, kendinizi şımartın. Vücut masajı yaptırın, vücudunuza tercihinize göre sıcak yada soğuk terapi uygulayın. Sıcak bir banyo insanı rahatlatır. Giyiminize, saçınıza ve makyajınıza özen gösterin. Güzel giyinmek mutlu olmak için bir sebeptir.

*Sorunlarınızı Paylaşın:Sorunlarınız olduğunda size en fazla yardımcı olacak insanlar aileniz ve arkadaşlarınızdır. Bu nedenle sorunlarınızı onlarla paylaşın. Sorunlarınıza çözüm olmadığı durumlarda bile paylaşmak sizi rahatlatacaktır.

*Sorumluluklarınızı Paylaşın:İsteklerinizi ve hoşlanmadığınız şeyleri söyleyin , hayır demeyi öğrenin. Her şeyi siz kontrol etmeye çalışmayın ve başkalarına da sorumluluklar verin. Aşırı kontrolcülük stresi arttırır.

*Planlı Olun:Yapılacak işlerinizi aynı anda yapmaya çalışmak yerine sıraya oturtun. Önemsiz ve kolay şeyleri sona bırakın. İşlerinizi önem sırasına göre planlı bir şekilde yapmak stresinizi azaltacaktır.

*Günlük Aktivitelere Katılın:Gün içinde sevdiğiniz aktivitelere yer verin. Sinemaya, tiyatroya gidin; kitap okuyun. Sinema ve kitap farklı dünyalara götürerek asıl sorunlarınızdan uzaklaşmanıza yardımcı olur. Zamanım yok diyorsanız yolda, serviste geçirdiğiniz zamanı kitap okuyarak ya da müzik dinleyerek değerlendirebilirsiniz.

*Spor Yapın:Düzenli egzersiz yapmak gün içindeki stresi azaltır. Gevşeme tekniklerini hayatınızın bir parçası yapın ve spora salonuna gidin. Yüzme tüm vücudu çalıştıran bir spor olmasının yanında stres atmanıza da yardımcı olur.

*Uyku Düzeniniz Olsun:Yüzeysel uyku, uyku-uyanıklık geçişi arasındaki dönemi oluşturmakta olup bu dönemde insanlar kolaylıkla uyandırılabilmektedir. Derin uyku sırasında ise insanın uyandırılabilmesi için daha şiddetli uyarana ihtiyaç vardır. Bu dönemdeki değişimlerin bedensel dinlenmeye, yenilenmeye hizmet ettiği kabul edilmektedir. Derin uykunun yeterince uyunmadığı durumlarda insanlar dinlenemedikleri için, sabahları yorgun kalkmakta ve yeni bir günün yükünü taşıyacak durumda olamamaktadırlar. Bu nedenle düzenli uyuyun ve yeterince dinlenin. Bunu sağlamak için de geç saatlerde uyku kaçıracak kahve, çay ve kola gibi içeceklerden kaçının.

*Sağlıklı Beslenin:Beslenmenize dikkat edin ve sebze ağırlıklı beslenin. Kafeini, şekeri, tuzu, alkolü kısacası her şeyi kararında tüketin. Az yağlı yiyecekler tercih edin. Ağır yiyecekler kendinizi kötü hissettirecektir.

Amente isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla