Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07.08.2014, 16:40   #1 (permalink)
Neria
Bağımlı Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Troya Savaşı'ndan Dönüş

Troya Savaşı'ndan Dönüş

Yunanların Troya'yı yağmalamasından sonra kalanlar evlerine doğru yola çıkarlar. Kahramanlar on yıldır evlerinden uzaktadırlar ve krallar yokluklarında yurtlarındaki siyasal istikrarsızlık dönemlerinde olan Önemli değişikliklerden korkmaktadır. Odysseus'un da büyük tehlikelerle karşılaşması olağandır.

Ancak Odysseus'un memlekete dönüşte karşılaştığı güçlükler, siyasi istikrarsızlığa bağlanamaz. Odysseus, İthaka'ya dönerken, Poseidon'u yok sayar şekilde davranır ve Poseidon tarafından cezalandırılır. Öte yandan, her zaman Odysseus'un akıl hocası olmuş Athena, Phaiakia'ya ulaşana dek ondan yardımını esirgemiştir.

Athena Odysseus'a, amcası Poseidon'un isteklerine karşı koymayacağını anlatır. Ama onun bu tavrı Troya'nın daha büyük hikâyesinin bir parçası olan bir olaya dayanıyor olabilir. Lesches'in Küçük f/j/adu'sında Odysseus, Athena'nın arkadaşı Pallas'ın heykeli Palladium'un Troya surları İçerisinde kaldığı sürece, kentin feth edilemeyeceğin i öğrenir. Odysseus ve Dio-medes kente bu nedenle gizlice girip heykeli çalar. Arktinos, Troya'nın Yağmalanması adlı eserinin sonunda Athena'nın, bu hırsızlık yüzünden ülkeye dönen Yunanları cezalandırmayı planladığını belirtir.

__________________
.


Neria isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla