Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24.11.2012, 23:23   #1 (permalink)
Ceysu
why so serious?

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Körili ve yoğurtlu tavuk

Malzemeler:
200 gr tavuk göğsü
1/2 küçük kâse light yoğurt
1 orta boy soğan
½ çay bardağı sıcak su
2 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı köri ve zencefil
Tuz

Hazırlanışı:
Soğan ve maydanoz ince ince kıyılır. Yoğurt krema kıvamında çırpılır. Zeytinyağı tavada ısıtılır. Köri ve zencefil eklenip karıştırılır. Soğan ve tavuk eti ilave edilip sote edilir. Su eklenip kapak kapatılarak, kısık ateşte 15-20 dakika pişirilir. Ocaktan alıp tavuğun üzerine çırpılmış yoğurt sürülür. 10 dakika daha kapak kapalı olarak bekletilir. Kıyılmış maydanozla süsleyip servis edilir.

__________________

.
.
.
.






.
.
.


why so serious?
Ceysu isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla