Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30.10.2014, 19:09   #1 (permalink)
Anarchia
Susmanın
kalelerine sığınıyorum..
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Lightbulb Türkiye’nin AKB ile ilişkileri

Türkiye’nin AKB ile ilişkileri




AKB'ye üye ülkeler, donör ya da kredi kullanıcı (operasyonel) ülke olarak sınıflandırılmaktadır. Donör üyeler Banka'nın finansman kaynaklarından faydalanamamakta, sadece kredi kullanıcı ülkelerdeki ihalelere katılım sağlayabilmektedir. Kredi kullanıcı ülkeler kredi, garanti, sermaye yatırımı gibi araçlarla Banka kaynaklarından yararlanabilmektedirler.
AKB kalkınmakta olan üye ülkelere iki ayrı ana kaynak yoluyla fon kullandırmaktadır. Bu kaynakların ilki Olağan Sermaye Kaynakları (Ordinary Capital Resources-OCR) ikincisi ise Asya Kalkınma Fonu (AKF)'dur.
Banka'nın başlıca organları Guvernörler Kurulu, Direktörler Kurulu, Başkan ve Başkan Yardımcılarından oluşmaktadır. Banka'nın en yüksek karar verme organı olan Guvernörler Kurulu'nda ülkemizi Guvernör sıfatı ile Hazine Müsteşarı temsil etmektedir. 12 üyeden oluşan Direktörler Kurulu'nda Türkiye; Avusturya, Almanya, Lüksemburg ve İngiltere ile aynı ülke grubunda yer almaktadır. Direktör Vekilliği ve Danışmanlık kadroları grup içinde dönüşümlü yapılmakta olup, Türkiye 2012 yılından sonra ülke grubunda danışman kadrosunda temsil edilecektir. Ülkemiz son olarak 2004-2008 yılları arasında grup içinde temsil edilmiştir (3 yıl Danışman, 1 yıl Direktör Vekili)
Ülke grubumuzda Direktörlük görevi halihazırda Almanya tarafından yürütülmektedir.
Türkiye AKB’ye bölge dışı donör ülke olarak üye olduğu 1991 yılından bu yana ADB proje ve vizyonuna tam destek vermektedir. Ülkemizin AKB faaliyetlerindeki temel ilgi alanın Orta Asya ve Kafkasların ekonomik kalkınmasına yönelik proje ve çalışmalar teşkil etmektedir. Bu çerçevede, İstanbul’da faaliyete geçmesi öngörülen AKB Ofisi, bu bölgelere ilişkin projelerin planlanmasında önemli bir merkez olarak işlev görebilecek, ülkemiz ile AKB arasındaki işbirliğinin geliştirilmesinin yanısıra, Orta Asya ve Kafkasya’ya yönelik projelerin koordinasyonuna da hizmet edilebilecektir.
Türk firmaları AKB'nin faaliyet gösterdiği ülkelerde finansman sağladığı tüm projelerin mal ve hizmet alımı, yapım işleri veya müşavirlik ihalelerine katılabilmektedirler. Söz konusu ihaleler AKB ihale yöntemlerine göre yapılmaktadır.


Anarchia isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla