Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.11.2014, 17:51   #1 (permalink)
Behice

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kadınbudu Köfte Tarifi

Kadınbudu Köfte Tarifi



Malzemeler

Yarım kilo kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 tane soğan
1 tane yumurta
1 tutam maydanoz ve dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber, kimyon
Kızartmak için

2 tane yumurta
1 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı tepeleme galeta unu
Sıvı yağ



Kadınbudu Köfte Tarifi

Öncelikle kıymamızın yarısını kavuracağız.
Bunun için tavaya yağ koyup ince ince doğradığımız soğanlar hafif kavrulunca kıymanın yarısını da tavaya ekleyip kavuralım ve soğumaya bırakalım.
Bu sırada pirinçleri yıkayıp haşlayalım.
Pirinçlerin çok haşlanmasına gerek yok biraz yumuşamaları yeterli olacaktır dağılmamasına dikkat edin.
Daha sonra bir yoğurma kabının içine çiğ kıymayı, kavrulmuş kıymayı ve haşlanmış pirinçleri koyun.
Üzerlerine baharatlarını, tuzunu ve ince kıyılmış yeşilliklerini ilave edip yumurtasını da kırıp güzelce yoğurun.
Yoğurduğunuz köfte biraz cıvık olabilir bunun için bir yarım saat kadar buzdolabında bekletin.
Köfte dinlenirken bir kabın içinde yumurtaları çırpın.
İçine unu ve galeta ununu ekleyin, tuzunu da katıp çırpın.
Dinlenen köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yassı bir şekil verin.
Tavaya sıvı yağ koyup kızdırın.
Köfteleri yumurtalı harca bulayıp kızgın yağda kızartın.
Kızaran köfteleri havlu peçetenin üzerine alın.
Servis esnasında patates püresi ya da patates kızartması kullanabilirsiniz.
Kızaran köfteleri sıcak olarak servis edin.
Afiyet Olsun…

__________________

.
.
.
.



.
.
.
.
.

Behice isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla