Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06.11.2014, 13:30   #1 (permalink)
YeşiL6

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Apple, iPhone 6 ve 6 Plus’ı Geri Toplayabilir

Apple, iPhone 6 ve 6 Plus’ı Geri Toplayabilir



Geçtiğimiz ay iPhone 6 ve 6 Plus’la ilgili gelen şikayetler, Apple’ın başına dert açmış olabilir. Bu şikayetler de sandığınız gibi #bendgate, yani bükülme değil.

128 GB’lık modellerin vebası olarak adlandırılan bu sorunda, cihazlar bootloop’ta (akıllı telefonların ve tabletlerin başlangıç anında takılı kalması durumu, ayrıca cihazın kendini tekrar başlatmaya çalışması) sıkışmış görünüyor. Bu sorunun da tek çözümü, Apple mağazasından birebir değişim yapmak. Sorun Apple tarafından tam olarak teyit edilmedi, ancak iPhone 6 ve 6 Plus’ın 128 GB’lık modellerine bağlı bir donanım sorunu olabileceği söyleniyor.

Problemin tam olarak kaynağı nedir?

Yeni bir rapora göre sorunun TLC NAND flaşın IC denetleyicisinde yattığı söyleniyor. TLC (üçlü) genel olarak SLC’den (tekil) ya da MLC’den (çoklu) daha yavaş. SLC önceleri iPad’de yer aldı, bugünse iPhone’larda MLC NAND flaş kullanıldı. Apple neden MLC NAND flaştan vazgeçti?

TLC hem SLC hem de MLC’den daha ucuz. Endüstri kaynakları, çökme ve bootloop sorunlarının TLC NAND flaş kökenli olduğuna inanıyor. Bu yüzden gözlemcilerin yorumlarına göre 128 GB’lık modeller, Apple tarafından geri çağrılabilir.

__________________
all the best.



YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla