Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11.11.2014, 15:28   #1 (permalink)
Bia
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Eyeliner sürme teknikleri

Eyeliner sürme teknikleri





İşte eyeliner sürmenin püf noktaları...

Likit eyeliner yerine kalem formlu olanları tercih ediyorsanız, kaleminizin uç kısmının yumuşak olmasına özen gösterin. Yumuşak dokulu eyeliner kalemleri bile zamanla sertleşebilir. Bunun için eyeliner sürmeden önce kaleminizin ucunu fön makinesi ile 2-4 saniye kadar ısıtın. Bu yöntemle göz kapağınızda daha kolay çizgiler yaratabileceğinizi göreceksiniz.

Likit eyeliner kullanmakta zorluk çekiyorsanız, işe ilk olarak kalem formlu eyeliner'lar ile başlayın. Likit eyeliner kullanmadan önce gözünüzün üstüne kalemle ince bir hat çekin. Ardından likit eyeliner'ı uygulayın. Bu yöntemle yamuk çizgiler ve taşmalar olmadan kolaylıkla eyeliner çizginizi oluşturabilirsiniz.

Eyeliner ile düz bir çizgi çekmeye alışmak pek çoğumuz için gerçekten zorlayıcı olabiliyor. Eyeliner ile kusursuz hatlar yaratmak ve kedi gözü makyajı yapmak istiyorsanız, bunun için herhangi bir kart veya kalın bir kağıt parçasından yararlanabilirsiniz. Kartı, gözünüzün ve kirpiklerinizin bittiği noktaya koyun ve kalem ya da likit eyeliner ile kuyruk oluşturun. Arından kartı göz kapağınızın orta noktasına koyun ve düz bir çizgi çekip yaptığınız kuyrukla birleştirin.

Kusursuz bir eyeliner çizgisi için işe gözünüzün bitiş kısmından başlayın. Eğer göz kapağınızın başlangıç noktasından eyeliner çekmeye başlarsanız, kalınlık ve incelik oraını kontrol edemezseniz. Dış kısımdan başladığınızda istediğiniz uzunlukta kuyruk yapmanız da daha kolay olacaktır.

Makyajınızı hzıla yaptınız ve son anda eyeliner sürmeden önce rimel sürdüğünüzü farkettiniz. Makyajınızı silmek ve yeniden yapmak için yeterli vaktiniz de yok... İşte bu durumda maskaranın mucize gücünü kullanabilirsiniz. Maskaranızı göz kapağınıza yaklaştırarak sürün ve kirpik diplerinizn etrafına bulaşan maskarayı bir fırça yardımıyla çok yaymadan dağıtın.

Kalem şeklindeki bazı eyeliner'ların arka kısmında dumanlı göz makyajı yapmak veya eyeliner çizginizi hafif uymuşatmak için dağıtıcı süngerleri bulunur. Ancak bu tür eyeliner'lar size istediğiniz etkiyi yerince vermez. Bunun yerine eyeliner için özel yapılan dağıtıcı fırçalar kullanın ve en mükemmel sonuca ulaşın.

Bia isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla