Siyez Bulgurlu Pilav Tarifi MALZEMELER
2 su bardağı siyez bulguru
4 buçuk su bardağı su
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
1 yemek kaşığı kuru un tarhanası
Siyez Bulgurlu Pilav Tarifi
Suyu derin bir tencereye alarak ocağa koyalım.
Kaynamaya başlayan suyun içerisine bulguru ve tuzunu da ekleyerek kaynamaya bırakalım, ağzını kapatalım.
Kaynamaya başladığında ocağın altını kısalım.
Ayrı bir tavaya tereyağını alın ve hafifçe kızartın.
Üzerine kuru tarhanayı ekleyip kavurun.
Bulgur suyunu çektiğinde üzerine tarhanalı yağı döküp karıştırın.
Ağzını kapatıp 10-15 dakika dinlendirin ve servis edin.
Afiyet olsun…