Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11.01.2015, 00:50   #1 (permalink)
semragül
Ne mutlu eğri zamanda,
Doğru yerde durabilene.

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bir seçim masalı

Bir seçim masalı

Evvel zaman içinde kalbur saman içinde,deve tellal iken,ben dedemin beşiğini tıngır mıngır sallar iken.Ülkelerden birinde süper bir yönetici varmış.Güzel konuşur,sert çıkarmış.Daha doğrusu görünür yerde sert çıkarmış da,görünmezde ne yaptığı pek bilinmezmiş.

Günlerden bir gün emr-i hak vaki olmuş.Vardığında öbür dünyaya,devlet protokuluyla karşılanmış.Karşılanmasına karşılanmış amma,işittikleri pek hoşuna gitmemiş.

Demişler ki:

- Bunca yıl yaptıklarına bakılırsa günahın da var,sevabın da.Bunca büyük görevlerin olduğuna,sadece ülkeni değil,bulunduğun yöreyi de yönettiğine göre,kimin adına yönettiğine biz bakmayacağız.Önce bir gün cehenneme gideceksin,sonrasında da bir gün cennete.Daha sonra da seçim var.Sen seçeceksin nerede kalacağını.

Yönetici hemen itiraz etmiş.Tam yasalara itiraz edecekmiş,hatta yok sayacakmış ki,birden dünyada olmadığı aklına gelmiş.El mahkum tıpış tıpış gitmiş cehenneme.Bir de ne görsün.Her taraf bağlık,bahçelik,güllük,gülistanlık.Üstüne üstlük,ne kadar elini eteğini öptükleri, ne kadar filancanın devamıyım dediği adam varsa hepsi orada.Bir hoş beş etmişler.Bir kucaklaşmışlar,bir gülüşüp oynaşmaya başlamışlar ki deme gitsin.

Ev sahipliğini şeytan yapıyormuş.Gönüller zaten bir yerlerden aşina çabucak kaynaşıvermişler.Sofralarında kuş sütü bile eksik değilmiş.Meyle karışık içki filan da içiyorlarmış.Önce reddetmiş,sonrasında pek bir keyif almış.Uzun lafın kısası cehennemdeki gün alabildiğine hoşuna gitmiş.Gitmiş gitmesine amma gün de bitivermiş.

Sıra gelmiş cennet gününe.Koşa koşa gitmişler.Gitmişler ama akıl yine cehennemdeki zevk-i sefada.Neyse geldiklerinde yine bir şaşkınlık yaşamış.Milletine Atalık edenler,bilime ebelik edenler,insana önderlik edenler varmış cennette.

Büyük bir alçak gönüllükle karşılamışlar yöneticiyi.İnsanı aşağılamak,aile efradıyla beraber kovup göndermek yakışık almazmış cennette.Selamlaşmışlar, birlikte ölçülü biçili yemekler yenmiş.Zar zor gün bitmiş,gelmiş seçim anı.Seçim bizimkine beklediğinden kolay gelmiş.

"Kesinlikle cehennem" demiş.

Veee koşa koşa arkadaşlarının yanına gitmiş.Gitmesine gitmiş ama,nerede o eski cehennem.Her şey değişmiş.İnsancıklar yine orada amma,rezil bir koku,dayanılmaz bir sıcak.Şeytan gelip de ahbap çavuş misali elini omzuna koyduğunda:

- No'luyor yav,dün burası süper bir yerdi.Nedir bu rezalet,diye tam kükreyecekken,aklına dünyada olmadığı gelmiş.Usulca şeytan abisine alçak sesle,neden böyle oldu diyebilmiş.

Şeytan da:

- O gördüğün seçim kampanyasıydı.Sen artık oyunu verdin ve seçim bitti..!

semragül isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla