Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24.02.2015, 21:43   #1 (permalink)
Jade

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Muz kızartması

Muz kızartması



Hem çıtır çıtır hem de yumuşacık olan bu lezzeti denemeye ne dersiniz?





Malzemeler
4 adet muz
2 yemek kaşığı mısır nişastası

Kaplama harcı için:

1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın

Kızartmak için:

1,5 su bardağı ayçiçek yağı

Servisi için:

3 yemek kaşığı pudra şekeri

Püf noktası:

Kaplamanın gevrek olması için kızartma yağının çok sıcak, tatlının yapımında kullandığınız diğer tüm malzemelerin soğuk olması gerekmektedir. Bunun için hazırladığınız kaplama harcını buzdolabında bekletebilir, içine buz küpleri katabilir ve 1-2 dakika beklettikten sonra harcı sulandırmaması için çıkartabilirsiniz.

Pişirme önerisi:

- Hazırladığınız kaplama harcına arzuya göre; 1/2 çay bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi katabilirsiniz ancak kızartma esnasında muzların üzerinde küçük yanıklar oluşacaktır.

- Damak tadınıza göre kaplama karışımına az miktarda toz şeker ekleyebilirsiniz. Kaplamanın çıtırlık kazanması için sütle birlikte maden suyu kullanabilirsiniz.

Servis önerisi:

Hazırladığınız muz kızartmasını çikolata sos, bal, akçaağaç şurubu ya da meyve soslarıyla süsledikten sonra da servis edebilirsiniz.

Nasıl yapılır
- Kaplama harcı için; yumurta ve sütü derin bir karıştırma kabında bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.

- Elenmiş un, kabartma tozu ve tarçını kattıktan sonra sulu bir hamur kıvamı alacak olacak kaplama harcını karıştırmayı sürdürün.

- Kabuğunu soyduğunuz muzları küçük parçalar halinde dilimleyin. Mısır nişastasını düz bir tabağa aldıktan sonra kızartma esnasında harcı sulandırmaması için muzları öncelikle nişastaya bulayın.

- Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Kaplama harcına buladığınız muz parçalarını kızgın yağda renk alana kadar kızartın.

- Ilınması ve fazla yağını bırakması için kağıt havlu serili bir tabağa çıkardığınız kızarmış muzları, çok fazla bekletmeden servis tabaklarına alın. Üzerlerine pudra şekeri eleyerek sevdiklerinize ikram edin.

Afiyet olsun...



alıntı

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla