Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.04.2015, 19:13   #1 (permalink)
Jade

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Nanenin 10 farklı kullanımı

Nanenin 10 farklı kullanımı




Salatalarınıza, içeceklerinize ve yemeklerinize tat katan naneyi başka nerelerde kullanabileceğinizi biliyor musunuz?

Nanenin böylesine farklı yerlerde kullanılabileceği aklınızın ucundan geçmeyebilir ancak gerçekler böyle!

İşte nanenin farklı kullanım alanları...

- Akne ve sivilcelerden kurtulmanızda yardımcıdır: Yarım su bardağı şekerin içine 1 yemek kaşığı nane yağı ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra yüzünüze uygulayın. 10-15 dakika beklettikten sonra durulayın ve nemlendiricinizi sürmeyi unutmayın.

- Güneş yanıklarını rahatlatır: Şekersiz soğuk çay hazırlayıp buzdolabında soğuyana bekletin. İçine 1-2 damla nane yağı ekleyin. Hazırladığınız karışımı soğukken temiz bir pamuk yardımıyla güneş yanıklarının üzerine sürün. Bu işlem cildinizin ferahlamasına yardımcı olacak.

- Sinüslerinizin açılmasını sağlar: Yarım litre suyu kaynatın ve içine nane yaprakları atın. Ardından hazırladığınız bu suyu soluyun.

- Doğal oda parfümü görevi görür: Yarısına kadar su doldurduğunuz bir bardağın içine saplarıyla birlikte naneleri koyun. Eviniz mis gibi koksun.

- Mide kramplarını önler: Hastalanınca annenizin hemen hazırladığı nane-limon çayı, mide kasılmalarınızı önler.

- Ağzınızın ferah kokmasını sağlar: 3 tane nane yaprağını alın ve yavaş yavaş çiğneyin.

- Hıçkırığı yok eder: 1 bardakılık suyun için bir tutam tuz atın ve çeyrek limon sıkın. Ardından 4-5 adet nane yaprağı ekleyin ve bu karışımı için.

- Diş macunu görevi görür: Evinizde 1 yaprak nane, 1 çay kaşığı karbonat, yarım çay kaşığı iyice öğütülmüş deniz tuzu ve 1-2 damla su ile doğal bir diş macunu elde edebilirsiniz.

- Mide bulanmasına iyi gelir: Nane koklamak farklı nedenlerle ortaya çıkan mide bulantısını bastırır. Özellikle araç tutması ya da deniz tutmasına karşı birebirdir.

- Migrene karşı savaşır: 2 damla nane yağını parmak uçlarınıza damlatın ve şakaklarınızı ovun. Böylece ağrılarınız hafifleyecektir.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla