Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27.05.2015, 14:19   #1 (permalink)
YeşiL6

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Çay İçmenin Faydaları

Çay İçmenin Faydaları



Hiçbir şey güzel bir fincan çayın zevki gibi rahatlatıcı değildir. Çalışmalar bir fincan sıcak çayın rahatlatmaktan daha fazlası olduğunu göstermiştir.

Çayın, birçok sağlık faydaları ile ilişkili olduğu bilinmesine rağmen, bilimsel olarak da araştırmaya başlandı. Yeşil, siyah veya beyaz olsun, çay pek çok yönden sağlığınızı iyileştirmeye yarayan doğal maddelerle dolu.

Çay içmenin vücudunuzda ki en önemli faydalarına bir göz atın:

Kalp hastalıkları

Araştırma siyah çayın aslında kardiyovasküler hastalıklardan sizi koruyabileceğini göstermiştir. Çay böylece pıhtı riskini azaltır, damar içinde kan akışını arttırır. Çay da koroner arter hastalığı önlemede yardımcı anti-oksidanlar zengindir. Bu flavonoidler, ölümcül kalp krizi riskinin azalması ile ilişkilidir. Çay içmek böylece kalp-damar sağlığının iyileştirilmesi, arter kan basıncı ve sertliği azaltmaya yardımcı olur.

Bağışıklık sistemi

2009 yılında Ulusal Bilimler Akademisi tarafından yapılan bir araştırmaya göre, çay içenlerde bağışıklık hücrelerin, kahve içenlere göre beş kat daha hızlı yanıt veriyor. Yeşil çay, vücudun bağışıklık mekanizmasını arttırmaya yardımcı Anti-oksidanlar ile yüklü. Bu, bakteriyel ve diğer mikrobik hastalıklara karşı vücudu koruyor.

__________________
all the best.



YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla