Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.06.2015, 12:34   #2 (permalink)
RaiN
Ne mutlu İNSAN'ım diyene!
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Hong Kong Nasıl Bir Yerdir?

Bundan 3 sene önce gitmiştim Hong Kong'a. Binaları ve özellikle o yüksek binaların ışıklarının geceleri suyun yüzeyinde sergiledikleri şölene başka hiçbir ülkede denk gelmedim.

Shatin'de 10'000 Buddha tapınağına hayran kalmıştım bir de. Tapınak bir dağın tepesinde ve biz köylü kurnazlığı yapıp yürüyen merdivenlere binmiştik, çoğu ziyaretçi aynı hataya düşüyormuş, sonradan öğrendik. Tepeye çıktığımızda müzik seslerini duyduğumda ne kadar büyülenmiştim...seslerin mezarlıktan geldiğini öğrenene kadar. Mezarlığa giriş yasaktı maalesef. Tabanvayı almak zorunda kalmıştık. İnerken sağ tarafta bir balık restoranı vardı, lakin işin ilginç yani sipariş edilen balıkların bir akvaryumun içerisinde, yani gözlerimizin önünde yüzmeleriydi.

İlk hafta sokakta satılan yemeklerden kaçınmaya çalışmıştım, güvenemediğim için. Sonradan bize katılan bir arkadaşımızın tavsiyesi ile gittiğimiz yerlerde denediğimiz yemek ve snack tarzı yiyecekler, restoranlarda pişirilenlerin yanında kral sofrası gibiydi. Hiç tavsiye edemeyeceğim şey; sokaklarda 0.50 Euro'ya satılan tavuk kafaları. Arkadaş bizde bedeni satılırken adamlar boyundan yukarısını tek satıyorlar.

Çok enteresan pazar yerleri var mesela! Çicek pazarları, et pazarları, kuş pazarları, ot pazarları. Ben hiç denk gelmemiştim herşeyin ayrı ayrı pazar yerlerinde satıldığına. Sanki çok pazar görmüşüm de

__________________
RaiN isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla