Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05.06.2015, 13:35   #1 (permalink)
Papatya

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bayrama Ne Tatlısı Yapsam

Bayrama Ne Tatlısı Yapsam ?

Bayram yaklaşırken bayramlık tatlı tarifleri hazırlıkları da başlıyor.
Hazır tatlıyı sevmeyenler, kendi tatlımı evde yaparım diyenler, bu bayram da değişik bir tatlı yapayım şaşırtayım diyenler için güzel yapımı kolay pratik tatlı tariferi..


Karakuş -Kravat Tatlısı




Malzemeler

Yumurta 1 adet
yoğurt 1 çay bardağı
su 1 çay bardağı
zeytinyağı yarım çay bardağı
sirke 1 tatlı kaşığı
1 çay kaşığı tuz
Bir tutam kabartma tozu
un 3 su bardağı

Şerbeti için

şeker 3 su bardağı
su 3.5 su bardağı
limon yarım

Açmak için:

Nişasta

Kızartmak için:

Sıvıyağ

Arasına koymak için:

Ceviz
Karakuş veya Kravat Tatlısı Nasıl Yapılır?





Şerbeti için tencereye şeker su limonu koyup 20 25 dak kadar kaynatın..
Hamur malzemelerini karıştırma kabınızda kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun..
Hazırladığınız hamuru altı parçaya ayırın.
20 dakika dinlendirini sağlayın..
Daha sonra zemine ve parçaların üzerine mişasta serperek açın.. Oldukça ince açmaya özen gösterin..
Oklava yardımı ile yufkaları resimde gördüğünüz gibi 3-4 parmak kalınlığında katlayın..

Yarısına kadar katladıktan sonra, 3 cm aralıklarla ceviz dizin kalan yufkayı da cevizin üzerine gelecek şekilde katlayın.
Cevizlerin aralarında kalan boşlukları iki parmağınızla işaretleyip bastırdıktan sonra bıçakla kesin..
Kestikten sonra uç kısımlarını yeniden iki parmağınızla bastırıp hafif bir şekilde ortaya doğru büzün..Hazırladığınız yufkaları tavada kızdırdığınız yağa atıp ateşi kısın ve nar gibi kızartın..
Kızaran tatlıları ocaktan indirdikten bir beş dakika sonra soğuyan şerbetinizin içine atın…
İki tarafınıda şerbete buladıktan sonra fazla bekletmeyip çıkarın..
Tatlınız servise hazır..

Afiyet olsun


Konu Papatya tarafından (16.09.2015 Saat 12:34 ) değiştirilmiştir.
Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla