Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06.06.2015, 15:20   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Yatak Odası Tasarımı

Yatak Odası Tasarımı


Güne başladığımız ve yine günü noktaladığımız yer olarak yatak odaları şıklık, konfor ve zarafetin yanında rahatlığın temsilcisi olmalıdır. Bu mekanları dekore ederken ya da yeni aksesuarlar seçerken bu noktayı göz önünde bulundurmalıyız.

Yatak odası tasarımı için bizden size birkaç öneri:
  • Yatak odası için renk seçimini beyaz, bej ya da kremden yana kullanın. Bu renkler kendinizi daha ferah hissedeceğiniz ortamlar yaratır. Özellikle uykuya geçişte sorun yaşayanlar koyu renk mobilyadan uzak durmalıdır.
  • Odanız küçük bir odaysa hantal mobilyalar yasaklı seçimlerinizin içinde yer almalı. Ayrıca odayı daha büyük göstermek için açık rengin artısından faydalanabilirsiniz.
  • Mekanı olduğundan büyük göstermenin bir hilesi de aynalı gardırop kullanmak. Bu sayede boy aynası için ayrıca yer ayırmanıza da gerek kalmaz.
  • Sabah güneşi uykunuzun düşmanıysa karartma perdeler tam size göre. Bu sayede saatin kaç olduğundan hiç haberiniz olmaz. Tüller için de tercih tamamen zevkiniz doğrultusunda size kalıyor. Eğer mekanı dekore ederken fazla ayrıntı ve renk kullanıp bunları ön plana çıkardıysanız perde seçiminde olabildiğince sade ve tek renk tercihlerde bulunun. Yok mobilya seçiminiz sade aksesuarlarınız da ona keza az ve tek renkse o zaman perdede renk kullanmaktan çekinmeyin.
  • Perde ve yatak örtünüzün renklerini aynı seçerseniz mekanın derinliğini arttırmış olursunuz.
  • Mobilyanız ve aksesuarlarınız açık renkse halınızı koyu tonlarda seçerek zıtlığın uyumunu yakalayabilirsiniz.
  • Gardırobunuzu seçerken depolama alanlarının çok ve işlevsel olmasına mutlaka dikkat edin.
  • Şifonyer seçiminizde çekmece derinliğine önem verin. Sığ çekmeceler kullanışlı olmaz.
  • Yatak odası aydınlatması önemli ve atlanmaması gereken bir noktadır. Bu mekanlarda fazla ya da yoğun ışığa gerek yoktur. Seçiminizi yaparken bu ayrıntıyı kaçırmayın. Loş ışık bu mekanlara çok yakışır. Ya da renkli aydınlatmalar odanın konseptiyle bütünlük oluşturacak şekilde seçilirse hoş bir ambiyans yakalayabilirsiniz.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla