Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07.06.2015, 19:24   #1 (permalink)
DeRDeST
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Gerilla Pazarlama Yapacakların Sahip Olması Gereken Özellikler

Gerilla Pazarlama Yapacakların Sahip Olması Gereken Özellikler


Sabır: Bir insanın algısını üzerinize çekmek her zaman çok kolay olmaktadır. Bir insan sizin markanızı dışarıda ilk gördüğünde farkına bile varmayabilir. Birkaç kez daha gördüğünde markayı görür fakat tanımaz. Biraz daha görmeye başladığında merak eder ve ne yaptığınızı öğrenmeye çalışır. Daha sonrasında sizin ürünlerinizle tanışarak satın alma aşamasına kadar gelir. Gördüğünüz gibi bu süreç oldukça uzun bir süreçtir.

Hayal Gücü: Yaptığınız gerilla pazarlama yönteminin size neler getirebileceğini ön görebilmek için hayal gücünüzün iyi olması gerekmektedir. Ayrıca gerilla pazarlama yönteminiz geliştirirken de hayal gücüne ihtiyaç duyacaksınız.

Duyarlılık: İyi bir gerilla pazalamacı çevresinde olanlara karşı duyarlıdır ve insanların neyi takip ettiğini nelerden hoşlandığını bilir. Bunun sayesinde insanların ilgisini nasıl çekeceğini bilir.

Girişkenlik ve Saldırganlık: İyi bir gerilla pazarlamacı olmak için olmazsa olmaz özelliklerdir. Çevrenizdeki kişilere her ortamda pazarlama yönteminiz anlatmalısınız. Tepkilerden korkmadan onların üzerine gitmelisiniz.

Değişime Açık: Gerilla pazarlama yapmak için her zaman farklı fikirlere açık olmalısınız. Rakiplerinizden önce uygulayacağınız uygulamalar size ve şirketinize daha çok kazanç sağlayacaktır.

Cömertlik: Müşterilerin beklentilerini karşılamak için onların isteklerini vermelisiniz. Bu şekilde iki taraflı olarak kazanacaksınız.

Enerjik ve Çalışkan Olmak: İnsanlar size itiraz etse dahi hergün aynı enerjiyle pazarlamanıza devam etmelisiniz.

Odaklanma: Gerilla pazarlamada başarılı olabilmek için aynı anda bir çok kampanya yapmak yerine odaklanarak aynı anda tek bir yönteme devam etmelisiniz.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla