Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11.06.2015, 14:17   #7 (permalink)
Papatya

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bayrama Ne Tatlısı Yapsam

Gazete Baklavası Tarifi
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 pkt kabartma tozu
alabildiği kadar un
Şerbeti:
5 su bardağı suyumuzu
6 su bardağı şeker
Açmak için:
1 pkt nişasta
Arasına:
250 gr ceviz içi
Üzerine:
1 paket margarin
Gazete Baklavası Tarifi
Bir kaba 1,5 su bardağı sütü 1 su bardağıyla sıvı yağı 1 adet tane yumurtayı 1 yemek kaşığı sirkemizi ve 1 paket kabartma tozunu alabildiği kadar una katarak yoğuruyoruz. Hamurumuzdan ceviz kadar parçalar kopartılır. Nişasta yardımıyla incecik açarız. Açılan yufkamızı oklavaya sararak kenarından ortasına doğru sıkıştırın. Büzgüler bozulmadan açılıp gazetenin üstüne serilip 5 dk kuruması beklenir. ( gazete dedik ama bence gazete pek de temiz olmayacaktır o yüzden ben sofra mendili kullandım) Yufkalarımızın kenarlarını bıçak yardımıyla düzeltilyoruz ve kestiğimiz parçaları yufkamızın üzerine yerleştiriyoruz ve üzerine de ceviz serpiyoruz. Gazetenin iki ucundan tutup karşılıklı ortaya doğru rulo şekline getirilir. Yufkaları 3-4 cm uzunluğunda kesiyoruz ve tepsimize diziyoruz. Bu şekilde 1 gece bekletiyoruz. Bir gün sonra üstüne eritilmiş ve sıcak margarin döküyoruz. 180 derecelik fırında üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra tatlıyı biraz soğutuyoruz ve üzerine daha sonra yaptığımız ılımış şerbetimizi döküyoruz şerbetini çekince servis edip afiyetle yiyoruz.
alıntı
Afiyet olsun

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla